Nils Schiønnemann kommer til Dragør

Af Dines Bogø

Som søn af tidligere havnefoged Eiler Schiønnemann gæster Nils Schiønnemann sin fødeby Dragør, og fortæller om sin far og sine oplevelser i byen gennem tiden.

Eiler W. Schiønnemann var Dragørs havnefoged i tyve år fra 1959 til 1979.

”Som jeg bedst husker min far. Med et svagt smil på læben og et roligt sind”, skriver Nils Schiønnemann om sin far.

Som ung deltog han i modstandsarbejdet fra 1943 til 1945 under dæknavnet ”Malta”. Sønnen Nils Schiønnemann har skrevet om besættelsestiden og faderes øvrige liv.

Nils Schiønnemann har bl.a. en hobby med at samle på gamle grammofoner og 78-grammofonplader. Han vil tage et udvalg med og afspille dem på originale gamle pladespillere.

Nils Schiønnemann med et udvalg af sine gamle pladespillere.

Et af vores medlemmer medbringer en privat optagelse fra 1935, hvor man hører en kendt lokal opfordre til at besøge Dragør.

Foredraget finder sted i Festsalen på Wiedergården tirsdag den 20. marts med start ca. kl. 19.30. Alle er velkommen til en festlig aften.

Dragør Lokalhistoriske Forening står for arrangementet, der finder sted umiddelbart efter den ordinære generalforsamling med start kl. 19.00

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?