Julemarked igen – og nye boder på Badstuevælen

08.11.2017
Badstuevælen danner igen i år ramme om årets julemarked i Dragør – og det er ved at udvikle sig til en solid succeshistorie.

TAMU er i fuld gang med at bygge to nye boder for julemarkedsforeningen. Boderne bliver opbevaret og opsat af Dragør Kommune.

Opstod med “Tidsrejsen”

Julemarkedet opstod som en del af DR’s julekalender ”Tidsrejsen”, og er siden blevet udviklet og drevet af foreningen ”Juleboder i Dragør”. De første år var vanskelige, fordi foreningen skulle tjene penge for at kunne købe boderne, overtale nye bodholdere til at satse deres december på Badstuevælen, og fordi det kræver tid og penge at skabe kendskab til et nyt marked.

I 2017 er situationen den, at foreningen har betalt de eksisterende boder ud, der er venteliste for at få lov til at få en bod, og markedet er blevet landskendt og blandt andet anbefalet af VisitDenmark.

Formand er glad

”Vi er rigtig glade”, udtaler formand for Juleboder i Dragør, Mark Rütt. ”I år er der så solid en basis for markedet, at vi tør satse på at få bygget to nye boder, og dermed når op på 14 i alt. Vi har også fået et rigtig flot aktivitetsprogram, og jeg kan slet ikke takke Turistrådet, Sydbank, de lokale butikker, de frivillige og Dragør Kommune nok for deres store opbakning”.

Stor interesse

Interessen har i år været så stor, at der er tre interesserede på venteliste, og der er lagt op til en spændende sammensætning af julegaveideer, julepynt, kaffe, gløgg, dejlig mad, pandekager og andre skønne ting.

Åbningstider

Åbningstiderne er i år lørdag og søndag fra kl. 12 til 17, startende den 2. december, hvor der som sædvanlig er lagt op til en hyggelig og festlig ”åbningsceremoni”. Kl. 17 er samtidig det nye tidspunkt, hvor Levende Låger starter fra Badstuevælen med deres “tur” rundt i byen. Der er åbent tre weekender i år – startende lørdag den 2. december. Da juleaften falder på 4. søndag i advent, er sidste Julemarkedsdag søndag den 17. december.

Følg med på Facebook

Følg med i, hvad der sker på Facebook-siden “Jul i Dragør” og i Dragør Nyt.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?