Kinesisk turismeminister besøgte Dragør

Den kinesiske turismeminister Li Jinzao med følge besøgte onsdag den 6. december Dragør. Her blev ministeren modtaget af borgmester Eik Dahl Bidstrup til en frokost i pakhuset på havnen.

 

Borgmester Eik Dahl Bidstrup og turismeminister Li Jinzao mødtes over en god frokost i pakhuset på Dragør Havn. Borgmesteren medbragte til lejligheden en smuk model af et oprindeligt Dragørhus, som han overrakte ministeren som gave. Borgmesteren modtog derefter en gave fra ministeren i form af udsøgt kinesisk te.
 
Dansk-kinesisk turismeår

Turismeminister Li Jinzao var i Danmark i anledning af det dansk-kinesiske turismeår. Året blev officielt indledt ved en ceremoni i Beijing tilbage i februar, hvor erhvervsminister Brian Mikkelsen sammen med den kinesiske turismeminister underskrev aftalen om at afholde det dansk-kinesiske turismeår. Forhåbningen er, at det vil hjælpe til at bringe markant flere kinesiske turister til Danmark i de kommende år og skabe interesse for danske produkter og virksomheder i Kina.

Spontant besøg

Årsagen til den kinesiske turismeminister onsdag valgte at besøge Dragør, var lidt af et tilfælde, da der opstod plads i programmet, inden ministeren skulle flyve videre til Schweiz. En mulighed som borgmester Eik Dahl Bidstrup udnyttede.

”Da vi hørte fra VisitDenmark, at turismeminister Li Jinzao gerne ville besøge Dragør, sørgede vi naturligvis for en god frokost i pakhuset på havnen. Dragør er jo en by, der blandt andet lever af turisme, så muligheden for at reklamere for vores lille skønne by ville det være synd at lade gå forbi”, siger Eik Dahl Bidstrup.

Pandaer på vej

Som led i det dansk-kinesiske turismeår har Kina foræret Danmark to pandaer, der kommer til Zoologisk Have i København i 2018.

Seneste artikler

 

Fik du læst?