KL’s nøgletal for skoleområdet fra ”Kend din kommune” 2018v

Kort formuleret er visionen for skolerne i Dragør Kommune: Dragør Kommune skal være blandt landets bedste mål på trivsel og faglige resultater. KL’s seneste nøgletal for skoleområdet viser, at Dragør Kommune har et godt skolevæsen. Målt fx på de faglige resultater ligger Dragør Kommune således blandt de bedste kommuner.

 

Faglige resultater

  • Dragør har rigtig gode faglige resultater – blandt de ti bedste i landet med et karaktergennemsnit i skoleåret 2016/17 på 7,9, hvilket er en stigning på 0,2 procentpoint i forhold til skoleåret 2015/16 og rækker til en 6. plads blandt landets kommuner.
  • Andelen af elever, der forlader skolen med karakteren 2 som minimum i fagene dansk og matematik er 98,1 %, hvilket rækker til en 2. plads blandt landets kommuner
  • Dragørs elever i udskolingen er uddannelsesparate. 88,7 % af Dragørs unge er således i gang med en ungdomsuddannelse 9 måneder efter afslutning af grundskolen, hvilket rækker til en 2. plads blandt landets kommuner.

Kompetencedækning (andelen af lærere der underviser i deres linjefag)

  • Dragør ligger rigtig fint med en kompetencedækning på 90,9 og rækker til en 8. plads blandt landets kommuner.

Sygefravær blandt medarbejderne

  • Sygefraværet er opgjort for 2016 og her ligger Dragør med et sygefravær på 3,6 % på en 10. plads.

Der er en række andre interessante nøgletal for kommunens skolevæsen, herunder blandt andet resultatet af målingen af elevernes trivsel. De indgår dog ikke i publikationen ”Kend din kommune”.

Selvom KL’s nøgletal kan give anledning til tilfredshed med skolevæsnet, så er der altid plads til konkrete forbedringer i dagligdagen. Generelt set har Dragør Kommune dog den udfordring at skulle udvikle det gode potentiale vores elever rummer og fx forbedre de faglige resultater, selvom eleverne allerede ligger på et relativt højt niveau. Det er et positivt udgangspunkt, som mange kommuner sikkert gerne ville have.

Skolernes gode resultater kommer ikke af sig selv. Kommunens lærere, pædagoger og ledere har således en stor andel i de gode resultater, som fremgår af ”Kend din kommune”.

Yderligere information:

Direktør Jesper Tangbæk: Tlf.: 22 80 00 86

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?