NYT SKOLEUDVALG I DRAGØR

Vi har modtaget:
Af Lisbeth Dam Larsen (A), Formand for Skoleudvalget

Så blev Dragørs nye skoleudvalg endelig samlet og konstitueret på januars sidste dag.
Som nyvalgt formand for udvalget ser jeg meget frem til det spændende og vigtige arbejde, der ligger foran os.

Det nye Skoleudvalg ser ud som følger:

Formand Lisbeth Dam Larsen (A), Næstformand Kim Dupont (V), Anne Blegvad Funk (O), Ann Fryd Damgaard Harnet (T), Annette Nyvang (T), Martin Wood Pedersen (C), Helle Barth (V).

Som noget af det første på Skoleudvalgets møde blev medlemmerne, ligesom på BFKU´s møde, introduceret til udvalgets arbejdsområde. Forvaltningen gav en fin gennemgang af forholdene i Dragør – af forholdene omkring vores børn, om skolerne, SFO´erne, fritidsklubberne osv. osv. Jeg kan absolut anbefale, at man går ind på kommunens hjemmeside og finder begge mødereferater og de bilag, som blev vist i forbindelse med introduktionen.

Der er ingen tvivl om, at Dragørs borgere og børn er privilegerede i forhold til langt de fleste andre kommuner. Vi har rigtig mange fantastiske tilbud til vores børn, og vi har mange engagerede og aktive forældre, som er med til at gøre forholdene for vores børn endnu bedre.

Men vi har også nogle udfordringer – og vi stiller høje krav. Vi vil det absolut bedste for vores børn, og vi vil gerne høres.

I sidste periode blev beslutningen om at nedsætte et rådgivende skoleorgan taget. En rigtig god beslutning.

Skoleorganet eller Skolerådet, eller hvad det nu kommer til at hedde i daglig tale, skulle meget gerne kunne give den åbenhed og den tidlige dialog, som vi er så mange, der har efterspurgt i forbindelse med de politiske og forvaltningsmæssige beslutninger på skoleområdet. I Det rådgivende Skoleorgan sidder udover et par politikere også skoleledelsen, repræsentanter for lærerne, eleverne og skolebestyrelserne.

I Skoleudvalget har vi på vores første møde drøftet en række vigtige temaer, som vi gerne vil have belyst og behandlet i udvalget, og som det derfor også vil være godt at få vendt i Det rådgivende Skoleorgan. Blandt temaerne er ledelsesstrukturen, indplacering af et niende skolespor, renoveringsbehovet på Dragør Skole, SFO-strukturen og inklusion.

Jeg ser meget frem til det samarbejde, vi skal have både i Skoleudvalget og i Det rådgivende Skoleorgan.

Med venlig hilsen
Lisbeth Dam Larsen (A)
Formand for Skoleudvalget
Dragør Kommune

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »