Dragør familie bag ny dansk el-ladcykel

Under navnet Siigar Bikes lanceres i februar 2018 den første dansk designede el-ladcykel i rustfrit stål.

Bag firmaet står bl.a. Lennart Gutfelt og hans søn Rasmus Gutfelt.

”Vi har kastet penge og energi i dette Iværksætterprojekt, fordi produktet er af høj kvalitet og fordi vores hjerter banker for Iværksætteri.”

Rasmus Gutfelt afsluttede Tårnby Gymnasium i 2017, og har efterfølgende taget en uddannelse i markedsføring på de sociale medier.

Rasmus skal således stå for markedsføringen af cyklen i Danmark gennem sit firma Gutfelt Media.

Lennart Gutfelt har i næsten 30 år drevet Revisionsfirmaet Gutfelt på hjørnet af Tømmerupvej, og været involveret i en lang række andre start-up’s og turn-around’s.

 

” Det vil være fantastisk, hvis vi kan gøre Siigar til et levedygtigt projekt, så der kan skabes arbejdspladser og gøres plads i markedet til en cykel, hvor det ikke er pris, men kvalitet og sikkerhed, der vægter tungest.”

Cyklen er unik

”Vi har ikke tidligere været aktivt involveret i cykelbranchen, men vi fandt projektet utroligt interessant. Denne cykel er unik, fordi den leveres med automatgear, hydrauliske skivebremser og centermotor, en kombination der, så vidt vides, ikke er set på markedet tidligere. Vi besluttede, at projektet burde have en chance og en hjælpende hånd fra os, så potentialet kunne prøves af.

Valget af materialer og fokus på sikkerhed og kvalitet gør, at cyklen hverken kan eller skal konkurrere med cyklerne fra Kina, men vi tror, der er plads i markedet til en cykel af høj kvalitet, der sætter komfort for både børn og voksne i højsædet.

Kalechen laves på Dragør havn

Det har været en fantastisk spændende proces, og der har været mange udfordringer, men alt har løst sig, og vi er nu i gang med produktionen. For eksempel kunne vi ikke finde hjælp til design og produktion af kalecher, men der stødte en anden Dragør virksomhed til, B.C. Autosaddelmageri v/Peter Brøgger. Peter kendte vi fra havnen og sportsmiljøet, og han tøvede ikke med at tilbyde sin hjælp. Fantastisk følelse, at man kan få den nødvendige assistance i vores lille lokalsamfund”.

Bedre vægtfordeling og træk

Cyklen er til forskel fra de øvrige på markedet, ikke en ladcykel med eftermonteret elmotor, men en ladcykel, der fra bunden er produceret som elcykel. Det betyder, at motoren sidder i kranken ved pedalerne og batteriet ligger under bænken, hvor børnene sidder. Det giver en god vægtfordeling og et markant bedre træk.

Design og materialer

Cyklens design og materialevalg bevirker, at den vejer 10 kg mindre end de fleste andre på markedet, og med reglerne om maksimum for motorens ydeevne, så kan Siigar altså køre længere på en fuld opladning.

Og så er det ganske enkelt en flot cykel i smukke materialer

Cyklerne forhandles bl.a. online på www.siigar.com

Her på redaktionen ønsker vi Lennart og Rasmus Gutfelt alt det bedste med den nye virksomhed.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?