Museumsleder Søren Mentz, Museum Amager – veloplagt og yderst inspirerende

Tidligere i dag bragte vi et indlæg om Dragør Erhvervs gå-hjem-møde hos museumsleder Søren Mentz, Museum Amager. Det skulle vise sig at være overordentligt interessant.

En yderst veloplagt Søren Mentz bød her til aften, medlemmer af Dragør Erhverv velkommen til ”gå-hjem-møde” på Amagermuseet i Store Magleby. Museumsleder Søren Mentz tryllebandt gæsterne, med en dybt inspirerende og engageret fortælling, om arbejdet som museumsleder på Museum Amager og det omfattende og komplekse arbejde med, at reorganisere, ”modernisere” og strukturere de 5 museer under Museum Amager.

Dybt engageret og med stor viden fortalte Søren Mentz de fremmødte, om de forskellige tiltage, om kulturen, medarbejderne, de mange frivillige og visionerne for et bedre Museum Amager, som tilsammen har båret frugt og vendt udviklingen i den gode retning.

Der ligger fortsat meget arbejde fremadrettet, bl.a. skal Dragør Museum gennemgå en tiltrængt renovering, så museet kan leve op de nutidige krav og bl.a. gøre det mere udstillingsvenligt, men også mere publikumsvenligt.

Stolt kunne Søren Mentz afslutte den inspirerende fortælling, med fremvisningen af Museum Amagers seneste erhvervelse ”Frierens besøg” af Julius Exners. Med støtte fra fonde, Amagermuseets venner og Bank Nordik fik Museum Amager i december 2017 mulighed for at erhverve dette lokalhistoriske maleri.

Medlemmerne af Dragør Erhverv takkede for en inspirerende aften.

DragørNyheder.dk vil på et senere tidspunkt bringe en længere artikel sammen med museumsleder Søren Mentz. Det er nødvendigt med mere plads, hvis vi skal bringe et mere nuanceret indblik i arbejdet med og omkring Amager Museet. Museum Amager omfatter Amagermuseet, Dragør Museum, Danmarks Lodsmuseum, Museumskutteren Elisabeth K571 og Mølsted Museum.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?