Kongen af Store Magleby – Jan Lek Larsen

På en kold men smuk mandag eftermiddag i Store Magleby, svajede Dannebrog højt til vejrs mod en skyfri blå himmel. Hundredvis af forventningsfulde tilskuere havde taget plads langs med Hovedgaden for på tætteste hold at bevidne slaget om Store Magleby.

Rytterne var veloplagte og beredte -klar til kamp mod den svajende tønde, ophængt midt på Hovedgaden.

En efter en bragede kølleslagene med stor kraft mod den forsvarsløse tønde. Længe skulle der ikke gå, før et enligt stykke træ sad tilbage for enden af tovet, og efter et enkelt luftigt forsøg rettede næste rytter, Jan Lek Larsen blikket mod målet og satte en fuldtræffer ind, så splinterne føj om ørerne på tilskuerne.

Den nye Konge af Store Magleby var fundet. Med klapsalver og tilråb kunne Jan Lek Larsen iføre sig det mægtige bevis på sejren og hesten lade en flot krans pynte halsen. Kransen og lykønskning til tøndekongen blev overgivet af ingen mindre end den hollandske Ambassadør i Danmark, Henk Swarttouw som traditionen tro overværer slaget i Store Magleby.

Kort efter hyldest på Hovedgaden fortsatte alle ryttere med følge til Amagermuseets gård hvor der blev sunget og skålet for Amagermuseet og den hollandske Ambassadør Henk Swarttouw. Tilstede med Ambassadøren var Formanden for Museum Amager, Carsten Dinesen Maass, Museumsleder Søren Mentz og 1. Viceborgmester Allan Holst

Tak til Amagermuseet for en vellykket dag og tillykke til Tøndekonge Jan Lek Larsen.

Journalist Pia Guilbert, DragørNyheder.dk, fik efter arrangementet en snak med den hollandske Ambassadør og den snak bringer vi i et separat indlæg.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?