Den sidste rejse – Prins Henrik og Dragør

Billedet tilhører Dragør Lokalarkiv

Se det store galleri nederst

Prins Henrik drager ud på sin sidste rejse på land.  I dag køres prinsens kiste fra Fredensborg Slot til Amalienborg og fredag videre til Christiansborg Slotskirke, hvor prinsen skal ligge castrum doloris – en forhøjning hvorpå den lukkede kiste stilles til offentligt skue. Slotskirken er åben for alle der ønsker at sende prinsen en sidste hilsen.

Prins Henrik og Dragør

Prins Henrik har sammen med den Kongelige familie, ved flere lejligheder besøgt Dragør. Dels som ivrig sejler og med hans store interesse for det maritime og ikke mindst i forbindelse med de seneste to jubilæer i Store Magleby i henholdsvis 1971 og i 1996 – henholdsvis 450 årets og 475 året for hollændernes indvandring.

Billedet tilhører Dragør Lokalarkiv
Billedet tilhører Dragør Lokalarkiv

Ivrig Dragesejler

Prins Henrik var i mange år en ivrig sejler i den populære Drage-klasse som han konkurrerede i til han var 78 år. Flere drage-sejlere fra Dragør har mødt prinsen ved adskillige sejladser.

Foto: Per Heegaard
Billedet tilhører Dragør Lokalarkiv
Billedet tilhører Dragør Lokalarkiv

Prinsen har ønsket at halvdelen af hans aske skal spredes over havet og den anden halvdel graves ned i den private have på Fredensborg Slot.

Æret være hans minde.

Tak til Dragør Lokalarkiv www.dragoer.dk/lokalarkivet for hjælp med billedmaterialet til denne artikel.

Billede galleri: (Alle billeder tilhører Dragør Lokalarkiv)

[Best_Wordpress_Gallery id=”27″ gal_title=”Prins_H”]

 

Seneste artikler

Ina Wittbold foran Dragør Havnegalleri, der, som navnet antyder, ligger lige ved havnen. Foto: Rasmus Mark Pedersen.

Dragør Havnegalleri skal være en kulturoplevelse

Lige siden den tyske billedkunstner Ina Wittbold sidste år overtog havnegalleriet, er hendes idéer blevet til virkelighed. Det er nemlig vigtigt for hende, at galleriet ikke alene tilbyder kunst, men også skaber oplevelser

 
 

Fik du læst?