LÆSERBREV : Diger i Dragør

Vi har modtaget et læserbrev

DIGER I DRAGØR

Tak for godt infomøde i Hollænderhallen. Jeg forventede at der havde været tid til spørgsmål og svar fra hele salen, så alle kunne høre de forskellige spørgsmål og svar på samme tid.

Det som jeg har fået ud af at lytte og læse omkring kystsikringen er at der først kommer til at ske noget om ca. 5 år. Ville det ikke være en rigtig god ide at besøge / opsøge eksperter fra Holland og få undersøgt nærmere hvordan de har løst deres kystsikringer, ganske enkelt gå til eksperterne – lyt – lær stil spørgsmål få ideer og derefter træffe de bedste løsninger når nu der er god tid og ikke træffe forhastede løsninger.

Det er oplagt at der ikke er økonomi til 500 års løsningen på nuværende tidspunkt med de fremlagte muligheder, så jeg vil da foreslå at man koncentrerer sig om 100 års løsningen af 2 årsager, nemlig økonomien og selve udviklingen inden for kystsikringen. Der kommer nok til at ske meget og hurtigt inden for dette emne i hele verden. Se igen til Hollands side.

Min personlige mening omkring diger på Dragørs kyst er at man holder det så ens som overhoved muligt og hvis man tager udgangspunkt i Amager strandpark hvor der er store stensætning – sandbanker og masser af beplantning som kan tåle saltvand, og samtidig holder på sandet så det ikke blæser væk. Her har man opnået et meget smukt udsyn, godt miljø for både dyr og mennesker og samtidig beskyttet mod høje bølger (bølgebryder).

Jeg hørte at Søvang også var inde på denne smukke løsning altså lægge kystsikringen langt ude i havet. (Der er meget lavvandet langt ud fra kysterne her i Søndergården og Søvang og sikkert også andre steder).

Hvad angår alt den snak om fredet arealer må jeg bare sige at området ud for søndergården virkeligt har ændret sig siden det blev fredet, forstået på den måde at dengang det blev fredet var der tørt og næsten ingen siv. I dag og ca. 10-15 år tilbage står engen under konstant vand hele året og der har aldrig været så mange og høje siv før, de breder sig med lynets hast og lukker hele engen af. Hvis man bruger argumentet med man ikke må og kan gøre noget på grund af fredningen (Her tænker jeg på laguneløsningen) så må jeg bede fredningsstyrelsen om at trække i gummistøvlerne og gå en rask tur sammen med mig og se med deres egne øjne hvad det er de engang har fredet, og hvordan området har ændret sig til i dag 2018. Jeg er bestemt ikke imod fredninger, men der skal altså være logik i at gøre det. Et glimrende eksempel på idioti inden for fredning er Krudthuset på Krudttårnsvej. Ja det er fredet men forfalder dag for dag og ender i en ruin, gyseligt at se på og når man passerer’ det kan man kun undrer sig over hvad meningen var med at frede denne tomme forladte bygning.

Se også på Peberholmen hvilket positivt overraskende dyreliv der opstod som næsten ingen troede kunne lade sig gøre.

Hvis man valgte denne løsning med Amager strand lagune er der da meget større chance for bedre dyreliv og fantastisk naturområde for Dragør.

Hvis man absolut vælger diger/ mure på 3-4 meter eller mere langs kysten, så må man lægge ridestien – gangstien – og cykelstien på den side af diget som vender ud mod havet, det må være det mest hensigtsmæssige for alle partner. Jeg kan ikke lade vær med at tænke på hvordan man vil løse udgangene til de små badebroer som ligger langs kysten bla. ved Søndergården – Søvang – Bachersminde og selve Dragør som er rigtig meget besøgt hele sommerhalvåret. Skal der sættes sluser op i de høje diger hvor udgangene til badebroerne ligger, eller hvilke løsninger har i snakket om.

Jeg ved ikke om jeg har forstået det korrekt når i nævner indre diget. Det må være helt udelukket med indre diger for vi kan da ikke lade nogen som helst i stikken og hvad vil forsikringsselskaberne ikke sige hvis befolkningen ikke kan få forsikret deres huse – boliger – gårde- marker osv.

eller har jeg misforstået dette.

Med venlig hilsen

Lotte Langemark
Søndergården

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?