Dragør-blogger – Madopskrifter med lokale råvarer

Madbloggeren Mette Forman har en mission; at bringe velsmag og sundhed på middagsbordet i de danske hjem. Sidste år lancerede hun Det Handler Mest Om Mad – en blog med gratis, sunde og velsmagende opskrifter.

DragørNyheder.dk fik en snak med Mette Forman:

”Jeg har boet i Dragør som barn og gik på Store Magleby Skole de første af mine skoleår. I mange år har jeg boet i Kastrup, men flyttede tilbage til Dragør for 4 år siden og føler, jeg er kommet “hjem”.

 ”Mine interesser er helt klart mad og vinterbadning, og så holder jeg meget af at gå ture i Dragørs skønne natur med min lille Boston Terrier.”

 ”Jeg har som sådan ikke en livret, men grøntsagerne er ofte udgangspunktet, når jeg laver mad.”

 DragørNyheder.dk kan samtidig glæde alle læsere med ugentlige ”madtips” af Mette Forman som vi bringer her i e-avisen.

Bloggen

som Mette lancerede i juni sidste år, har allerede over 100 forskellige opskrifter på sunde og spændende retter lige fra farverige salater med kål til kager med knald på chokoladesmagen, og der kommer hele tiden flere nye opskrifter til. Mette er nemlig bidt af sund mad, der smager godt og ser indbydende ud.

Mette Formans opskrifter indeholder hverken sukker eller gluten. Til gengæld er de spækket med gode proteiner og sunde fedtstoffer, som vi har brug for. Og Mette har et klart mål med den nye madblog:

“Sund mad har ry for at være kedeligt, og det vil jeg gerne lave om på. Man kan nemlig sagtens lave mad, der er både sund, velsmagende og ser lækker ud uden, at det behøver at tage en hel dag at lave eller at koste mange penge“, fortæller hun.

Dragør-madbloggeren har især fokus på økologi og lokale råvarer og skaffer bl.a. råvarer fra Gåserepublikken, gårdbutikker og frisk fisk fra havnen.

“Heldigvis bor jeg et sted, hvor der er mange lokale producenter og lokale handlende, og det er nemt at få fat i frisk fisk, æg, frugt, bær, grøntsager og meget andet. Det er rigtig dejligt at kunne støtte op om det lokale” siger Mette Forman, som også elsker naturen og sanker hyldeblomster, svampe, brombær, hyben, havtorn og ramsløg, som hun bruger i sin madlavning.

Til dagligt arbejder Mette i skoleverdenen. Men drømmen og ambitionerne om, at madbloggen vokser sig stor og bliver til fuldtidsbeskæftigelse, lever i høj grad:

“Jeg elsker simpelthen at stå i køkkenet og eksperimentere, og hvis jeg kan give den glæde og passion videre og inspirere andre til sund livsstil og madglæde, så er det fantastisk. Jeg vil så gerne vise, at det ikke behøver at være besværligt og kedeligt at spise sundt“, smiler hun.

Madblogger Mette Forman deler nye opskrifter flere gange om ugen på sin hjemmeside men også på Instagram og Facebook. Søg efter Det Handler Mest Om Mad.

www.dethandlermestommad.dk  kan du bl.a. finde opskrifter på de her lækkerier.

Rå æblekage med flødeskum
Sprøde jordskokkechips med fetadip
Tamari-marinerede kyllingelår
Spidskålssalat med hasselnødder og granatæble

Yderligere kontakt: Mette Forman, mette@dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?