Borgerforeningen havde besøg af Claus Rex

Erhvervs & Turistchef Claus Rex

Mandag aften havde Dragør Borgerforening inviteret Erhvervs og Turistchef Claus Rex til indlæg i foreningen.

Foto: Dines Bogø

En veloplagt og engageret Claus Rex kunne fortælle om de mange tiltag der har været og ligger i støbeskeen samt de mange udfordringer der byder sig i en lille kommune med dertil hørende lille økonomi.

Kinesiske turister

Blandt de mange tiltag er der særligt fokus på hvordan Dragør kan imødekomme den stærkt voksende turisme og ikke mindst sikre at de mange besøgende får kasseapparaterne til at klinge. Der bliver arbejdet målrettet efter princippet om at få de rigtige turister til byen frem for mængden af turister. Bl.a. kunne Claus Rex fortælle at man har interessante tiltag målrettet Kinesiske turister.

Mangel på offentlige toiletter

På den lavpraktiske side, kunne Claus Rex fortælle at man i øjeblikket forsøger at imødegå det stigende antal besøgende med en udvidelse af de offentlige toiletter. Dragør har p.t. ikke tilstrækkelig kapacitet af offentlige toiletter og det påvirker de lokale forretninger og erhvervsdrivende negativt. Det er dyrt at etablere offentlige toiletfaciliteter og kommunens anlægsloft spænder ben for en god og langsigtet løsning på det problem. Men der er alternative planer som Claus Rex håber vil kunne løse problemet midlertidigt.

Erhvervslivet

Med over 1800 virksomheder i Dragør, heraf ca. 400 aktive har Claus Rex nok at se til for at støtte op omkring de mange initiativer hos lokale erhvervsdrivende.

UNESCO og fremtiden

Med UNESCO i kikkerten, stor stigning i sejlende turister, Dragør som attraktion -ikke destination, udvikling i erhvervssektoren og ikke mindst de store fremtidsplaner for havnen, er der rigeligt at tage fat på.

Spændende aften i selskab med Erhvervs og Turistchef Claus Rex.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?