Sæson for frisk stenbiderrogn

Hvad er bedre end at starte ugen med et lækkert og sundt madtips fra DragørNyheder.dk´s madblogger Mette Forman.

Frisk stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og dild

Denne uges madtip har fokus på de små fine fiskeæg fra stenbideren, som jeg selv er ret pjattet med. Længere nede finder du et link til en superlækker snack med stenbiderrogn.

Lige nu er det sæson for stenbiderrogn. Sæsonen begynder så småt i januar og varer indtil begyndelsen af maj måned.

Frisk stenbiderrogn er en virkelig delikat spise og er Danmarks svar på caviar.

På ganske kort tid og med ganske få ingredienser kan du trylle små sprøde mundfulde med stenbiderrogn frem. Imponér dine gæster og server dem f.eks. som forret, som en tapasret eller som appetizers. Du kan forberede det meste i god tid. Når dine gæster kommer, skal du blot bruge et øjeblik på anretningen. Hellere bruge tiden sammen med gæsterne end på at stå i køkkenet ik’?

Chips med stenbiderrogn (tryk på billedet for at få opskriften)

Stenbiderrogn er bl.a. rig på D-vitamin, som vi også får fra solen. Vinteren over er det de færreste af os, der får nok af “sol-vitaminet” – så hvorfor ikke spise sig til det i de mørke måneder?

Stenbiderrogn fås også på glas, men ofte er de tilsat farve, salt og unødige smagsstoffer. Frisk stenbiderrogn er helt klart at foretrække, hvis du spørger mig.

På min hjemmeside finder du flere opskrifter med stenbiderrogn, og du skal være mere end velkommen til at give siden www.dethandlermestommad.dk et besøg.

Du finder også Det Handler Mest Om Mad på Facebook, hvor jeg flere gange om ugen kommer med inspiration til morgenmad, salater, middagsretter og meget andet.

Jeg ønsker dig en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?