Dragør får sin egen Kulturnat

En forhåbentlig ny tradition ser dagens lys fredag den 14. september, hvor Dragør får sin egen Kulturnat, inspireret af den Københavnske Kulturnat.

”Det er mit håb at vi her lokalt i Dragør kan skabe vores egen kulturtradition, som kan vende tilbage år efter år, den anden fredag i september”, udtaler idemanden bag, Kim Dupont.

Kim Dupont, idémanden bag Dragørs Kulturnat

”Det hele startede med at jeg efter sidste års københavnske kulturnat, savnede at vi havde vores egen lokale version. Derefter lagde jeg ideen op på Facebook, hvilket resulterede i en mængde positive tilbagemeldinger. Mange ønskede dog at den lå lidt tidligere på året, så det ikke var helt så koldt. Desuden var der flere forældre der ønskede, at det ikke startede for sent, så deres mindre børn også ville have mulighed for at deltage. Begge dele har jeg prøvet at tage højde for i planlægningen” meddeler Kim Dupont.

Kim Dupont har allerede fået mange positive tilbagemeldinger om deltagelse, herunder fra Gadelauget, museet, private m.fl. Ligeledes er der en dialog med turistforeningen, biblioteket, og flere foreninger.

”Det skal som udgangspunkt være en non-profit event. Der skal ikke sælges ”adgangskort” eller lign. Ligeledes er der ikke dannet en forening eller organisation der skal styre og bestemme. Hele ideen er, at det skal vokse op nedefra og de interesserede byder ind med hvad de kunne tænke sig at bidrage med en sådan aften. For mig at se er det som et lille kulturbarn der skal have lov til at vokse på egne præmisser, uden ”forældre” der skal bestemme snart det, snart det andet. Men jeg agerer gerne fadder til barnet og støtter og hjælper på vej, men ”barnet” skal hurtig lære at stå på egne ben!”, udtaler Kim Dupont.

Kim Dupont opfordrer alle der har gode ideer til at byde ind. ”Man skal ikke have tilladelse til at deltage med et arrangement, men blot melde ind hvad man har lyst til at lave, hvor og på hvilket tidspunkt på selve aftenen.”

På Facebook-siden; ”Dragør Kulturnat” kan man vise sin interesse, komme med forslag, annoncere sine egne indslag og ellers holde sig orienteret om hvad der sker på selve aftenen; fredag den 14. september.

Klik på billedet for at komme til Dragør Kulturnat´s Facebookside hvor du kan tilmelde dig.

”Jeg håber på en stærk opbakning fra Dragørs mange engagerede og kreative borgere og vil gerne invitere alle borgere, foreninger, virksomheder og institutioner med. Jeg håber, at det bliver andet og meget mere end en skør mands idé!”, slutter Kim Dupont.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?