Topmøde i Hollænderhallen – børn og unge i fokus

Onsdag aften havde Dragør Kommune inviteret til Børne- og ungetopmøde i Hollænderhallen. Temaet var bl.a. med fokus på hvordan vi støtter op omkring fællesskaber og relationer i en digital tidsalder.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup bød velkommen til de mange fremmødte. Foto: DragørNyheder.dk

Godt 300 gæster, primært forældre, var mødt op i Hollænderhallen til Topmøde for børn og unge. Hjerneforsker Peter Lund Madsen var indbudt for, at fortælle om vores allerkæreste “Tænketank” hjernen. Et spændende, indlevende og yderst humoristisk foredrag af forskeren bedre kendt som “hjernemadsen”.

Peter Lund Madsen fortalte om hjernens udvikling og hvorfor vi er en tand skarpere end en Fasan og hans egen angst for “The Great White” -hajen over alle hajer. Foto: DragørNyheder.dk

Dette blev efterfulgt af en times pause, med tid til at besøge de forskellige stande, som var stillet op i den store hal.

Gitte Espensen kunne fortælle om arbejdet med at klæde de unge på til den digitale verden bl.a. med kommunens unikke Digitale Dåbsattest. Et kørekort for de unge til den digitale verden så de hurtigt bliver fortrolige med Nem-Id og e-post. Foto: DragørNyheder.dk

Af øvrige stande var Frysehuset som bl.a. står bag NatFodbold for børn og unge, Virtual Reality hvor man kunne prøve kommunens nyindkøbte Virtual Reality system og høre om arbejdet med at anvende det. Inklusionsvejleder Anne Søgaard og Lene Bendtsen fortalte om hvordan det føles at være inde i eller ude af fællesskabet.

Elevrådet for de tre skoler var også repræsenteret på Topmødet. Elevrådet arbejder bl.a. for at forbedre vilkårene for eleverne i skolerne. De er ved at lægge sidste hånd på et brev til Kommunen med fokus på bedre indeklima/ventilering og bedre, mere ergonomiske møbler i klasserne. Elevrådet består af 18 elever fra 6. klassetrin og op. Foto: DragørNyheder.dk

Den Digitale Evolution havde en stand hvor man kunne møde Danmarksmestrene i Digital Skills fra Store Magleby Skole. Eleverne har udviklet kollaborationskompetencer som at kunne forhandle, løse konflikter, aftale og fordele opgaver.

Det Nære Netværk, et netværk for introverte unge i Dragør stillede op med 3 søde unge som fortalte om meget positive oplevelser med netværket som er målrettet unge som er udfordret i de traditionelle sociale relationer og netværk.

I det nære netværk snakker de om alt og deler mange forskellige interesser. Det er et roligt netværk hvor du kan være dig selv, være nørdet eller blot slappe af i rolige omgivelser med struktur og tryghed. Netværket henvender sig til unge mellem 14 og 23 år. Foto: DragørNyheder.dk
Speciallæge, it-iværksætter og forfatter Imran Rashid sluttede aftenen af med foredrag om hans frygt for at vi udvikler os til digitale junkier med trangen til de kemiske hjernebelønninger fra bl.a. de sociale medier. Imran Rashid har netop udgivet bogen SLUK -kunsten at overleve i en digital verden. Foto: DragørNyheder.dk
Der var hyggestemning og kø ved kaffemaskinen. Kaffebønnen har trods alt påvirket de sociale relationer og fællesskabet positivt i mange år – og ser ud til at have overlevet den digitale trussel. Foto: DragørNyheder.dk
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »