Flemming Brylle: Historien om en mand der aldrig løber tør for ideer

Siden efteråret 2016 har jeg cirka en gang om ugen interviewet Dragør-kunstner og iværksætter Flemming Brylle. Det er blevet til biografien “Kunst er stort set et ja til livet”.

Flemming Brylle – ude med en ny biografi.

Første gang jeg møder kunstner og iværksætter Flemming Brylle er i efteråret 2016. Han har inviteret til kaffe og croissanter i sit atelier på Jægervej. Skeptisk kigger jeg på den 81-årige herre, der nu sidder over for mig. Iført stram t-shirt og med et hajtandlignende porcelænssmykke i en lædersnor rundt om halsen. Ryggen er rank og blikket skarpt, mens han insisterer på, at jeg skal skrive hans biografi. Skrev han den selv, ville hans “legendariske selvtilstrækkelighed” fylde for meget.

Udsmykning Rotunden

Sidste cigaret
Med hjem fra første møde får jeg en lille, massiv bronzeskulptur, der forestiller en sammenkrøllet cigaretpakke: “The last cigarette”. Flemming Brylle forklarer, at tanken bag skulpturen er, at man skal give den til en ven, man ønsker vil holde op med at ryge.

“Da jeg i sin tid fik ideen, sagde min kone Helga, at jeg skulle starte med at få produceret 100, men jeg syntes, konceptet var så godt, at jeg fik lavet tusind. Nu har jeg 950 tilbage.” Han griner og tilføjer, at det hører med til historien om ham og hans projekter, at der også er fejlinvesteringer. Jeg tænker, at det trods alt er en sympatisk indrømmelse.

En enestående karriere
Næste gang jeg kommer på besøg hos Flemming Brylle, nævner jeg skulpturen. “Ja,” siger han begejstret: “Jeg har planer om at lave en i kæmpe størrelse. Den skal stå på Den Himmelske Freds Plads i Beijing.”

Lampedesign af Flemming Brylle og Preben Jacobsen

Biografien kommer især til at handle om en mand med en usædvanlig tro på sine egne ideer. Om Brylle/Jacobsen lamperne, der er blevet solgt i hele verden, store skulpturer til blandt andet Grundfos, kunst for Mærsk og corporate design til et portugisisk/dansk flyselskab. Men også om de projekter, der ikke er realiseret – endnu. Vægpanelet “Panta”, refugiet på Trente Mølle og Forte Vista – en siciliansk ø på Dragør Fort. For nu bare at nævne et par stykker.

Ja til livet
Biografien handler også om samarbejdet med digteren og opfinderen Piet Hein, konkurs, kærlighed, at tackle svær sygdom og et træningsprogram, der kunne tage pusten fra halvt så gamle mænd. Der er morgengymnastik efter den legendariske kaptajn Jespersen, daglige svømmeture med De Dragør Vandhunde og træning i Loop.

Flemming Brylle og Pia Guilbert

Flemming Brylles biografi “Kunst er stort set et ja til livet” er til salg i Dragør i løbet af maj.

Seneste artikler

 

Fik du læst?