Prestigefyldt Dragestævne kommer til Dragør

Dragør lægger i juni navn til et prestigefuldt internationalt dragestævne når 60 Drager fra hele verden i dagene 27. juni til 1. juli sætter hinanden stævne i Dragør.

60 Drager fra hele verden sætter 27. juni til 1. juli hinanden stævne i Dragør. (foto: Dragør Sejlklub)

Ud for sejladsen står Grade 1, hvilket rangerer blandt de største stævner i den tidligere OL-klasse. Grade 1-stævnet på dansk grund arrangeres i et samarbejde mellem Dragør Sejlklub og Dansk Drageklub

– Vi er særdeles stolte over, at vi har fået stævnet. Særligt fordi, at man skal gøre sig fortjent til at få det, forklarer Søren Hvalsø, formand for den danske Drageklasse og bestyrelsesmedlem i Dragør Sejlklub.

Søren Hvalsø i sin Drage “Flawless”. (foto: Trine Søe)

Klubben skulle vise sit værd
Dragør Sejlklub stod sidste år i spidsen for et stævne, der skulle overbevise den internationale sejlunion om, at man er i stand til at håndtere et prestigefyldt stævne som et Grade 1. Det lykkedes. I juni sætter nogle af verdens bedste sejlere sig derfor i flyveren mod København, hvorfra der blot er ti minutter til sejlklubben i Dragør:

– Det bliver spændende, at så mange nationaliteter mødes. Mange har sejlet sammen til OL og i andre sammenhænge, og er stadig venner på tværs af lokaliteter, fortæller Hvalsø, der tidligere har været involveret i det danske America’s Cup-projekt med Valdemar Bandolowski.

20 både er tilmeldt
Indtil videre får størstedelen af deltagerne dog ikke brug for at tjekke ind i den nærmeste lufthavn. Med ni både fra Danmark og seks fra Tyskland er der i stedet dømt nabokrig på startlinjen.

(foto: minbaad.dk)

Væsentligt længere har et amerikansk og japansk team, der er blandt de 20, som indtil videre har meldt deres ankomst. Et antal, der sandsynligvis vil stige til de 60, hvoraf de 20 procent formentlig vil være danske.
(kilde: minbaad.dk)

Målrettet arbejde forud for kvalificeringen
-Dragør Sejlklub har de senere år arbejdet målrettet på at kvalificere sig til at kunne afholde større kapsejladsstævner. Udvalgsmedlemmer er under uddannelse, og der er investeret i grej og ny dommerbåd osv. Så efter i de senere år at have afholdt Danmarksmesterskaber for forskellige bådtyper er vi nu klar til noget større og internationalt. Vi har derfor i samarbejde med dansk drageklub søgt og fået tildelt et såkaldt Grade One stævne for drageklassen.

Dragon Grand Prix, Denmark
-Et Grade One stævne rangere lige under VM, EM og Gold Cup, som er de største internationale events i drageklassen, og det er første gang et Grade One stævne skal afholdes i Skandinavien. Stævnet, der hedder “Dragon Grand Prix, Denmark”, afholdes i dagene 27. juni til 1. juli, og der er foreløbig tilmeldt 22 både fra 7 forskellige nationer.

-I stævnet indgår også sejlads om en pokal kaldet “Marblehead Trophy”, som er en pokal, der er indstiftet af borgerne i Marblehead, Massachusetts, USA i forbindelse med fejring af byens 300 års jubilæum i 1929. Det særlige ved denne pokal er, at det er den sejlklub, der er indehaver af pokalen, der er forpligtet til at afholde et stævne og lade sig udfordre af andre sejlklubber. At pokalen p.t. indehaves af Dragør Sejlklub skyldes ikke den er vundet, men at sejlere fra Dragør Sejlklub var de første til at udfordre, sidst der skulle sejles om pokalen. Der skete der nemlig det, at den arrangerende klub aflyste deres forsvar af pokalen, som så skal overdrages til den første udfordrer. Noget der følger af det gavebrev (Deed of Gift), der blev udfærdiget i forbindelse med pokalens indstiftelse.

-Og blandt udfordrerne i år er der en båd fra netop Eastern Yacht Club i Marblehead. Så noget tyder på, amerikanerne gerne ser pokalen kommer en tur forbi den sejlklub, hvor der sejledes om den allerførste gang, lyder det i meddelelsen fra Dragør Sejlklub.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »