Efterlysning : Er du Dragørs bedste hygge-repræsentant?

Hygge skal godkendes på UNESCOs liste over immateriel kulturarv, mener turistorganisationen VisitDenmark, der derfor har oprettet et Hyggeråd. Rådet skal bestå af eksperter og såkaldt almindelige danskere, som er gode til at hygge sig, og da Dragør jo er en særligt hyggelig by, tænkte vi, at en af hyggedanskere skulle være DIG.

“Dragør er sådan en hyggelig lille by,” siger folk, når du fortæller, hvor du bor. De har gået tur i de brostensbelagte stræder, drukket fadøl på Strandhotellet og spist en is på havnen, og selv hvis du fortæller, at du faktisk ikke bor nede i et af de gamle gule huse med stråtag, men tæt på Netto, er det umuligt at fravriste dem indtrykket af idyl.

Du og jeg kan vel også godt blive enige om det – at vi er særligt privilegerede, hvad hygge angår. Uanset hvad nærmeste supermarked hedder.

Vi har et godt foreningsliv, traditioner som Sildens Dag, Havnefest og fastelavn, badeanstalten og en særligt smuk natur, for nu blot at nævne en knivspids af Dragørs hyggepryd.

Hos turistorganisationen VisitDenmark vil man dog ikke bare se spidsen af hyggen, nej hygge skal gøres til det skarpeste sværd, når det kommer til at markedsføre Danmark – lidt som lykken i sin tid var.

Hyggerådgivning

Engang var vi verdens lykkeligste land, og Dragør fik som den første kommune lavet en rapport over vores lykkeniveau. Den viste, at vi var lykkeligere end gennemsnittet. Både nordmændene og finnerne har dog siden væltet os af pinden, hvad lykken angår.

Hyggen kan de vel ikke også tage fra os. Det synes at være rationalet bag VisitDenmarks ambition om at få godkendt hygge på UNESCOs liste over immateriel kulturarv.

Da en ansøgning til UNESCO skal komme direkte fra udøverne af kulturarven, kan VisitDenmark dog ikke selv søge om indstilling, men har i stedet oprettet et Hyggeråd. Rådet skal bestå af både eksperter og såkaldt almindelige danskere, som er gode til at hygge sig. Og det er så der, vi hos DragørNyheder tænker, at du kommer ind i billedet. Fire ud af fem eksperter er allerede fundet, men de fem almindelige hyggeentusiaster, der skal komme med konkrete eksempler på, hvordan hygge skabes og udøves, leder man stadig efter. Minimum en af dem bør være fra Dragør. Dig!

Se VisitDenmarks video om hygge (bemærk at video’en åbner i nyt vindue)

Læs mere om hvordan du bliver en del af VisitDenmarks hyggeråd her: https://www.visitdenmark.dk/da/hyggeraad   

Belgisk øl blev i 2016 optaget på UNESCOs liste over immateriel kulturarv. Se hele listen over immateriel kulturarv her:

https://ich.unesco.org/en/lists

Seneste artikler

 

Fik du læst?