God weekend i Dragør – se hvad du kan lave!

Det er store konfirmations-weekend så mange vil være optaget af den store begivenhed. Til alle andre er der fortsat en masse spændende muligheder i den kommende weekend.

Museum Amager
Åben 12-16
Link til hjemmesiden

Dragør Boldklub 1. senior
Dragør spiller hjemmekamp mod Sunred Beach
Lørdag d. 28. april kl. 13.00 på Dragør Stadion

Havnegalleriet – Strandlinien
Udstiller

Dragør Gymnasterne
Opvisning
Lørdag kl. 14
Hollænderhallen – se mere her

Store Magleby Kirke
Søndag 16-18


Mozarts Requiem og Fløjtekoncert. Stemningsfuld koncert til Allehelgen med ét af musiklitteraturens mest elskede værker, nemlig Mozarts Requiem. Til koncerten opføres også den skønne 1. Fløjtekoncert, der med sin sprudlende energi bliver en klar modpol til det andægtige Requiem.
Københavns Kantatekor og -orkester.
Maria Steinaa, fløjtesolist.
Torben H.S. Svendsen, dirigent.
Billetter à 150,- kr. kan købes på billetlugen.dk eller i Dragør Lyd & Billede, Kongevejen 5.

Dragør Kirke
Søndag 10-15
Kirkedag ved Holmegaard og Lyneborg
Duften af kvinde.
Den 28. april 1948 blev de første tre kvindelige præster ordineret i Odense domkirke. Det skete ikke uden ballade og under højlydte protester fra en oprørt mandlig præstestand. I dag – 70 år efter – er der næsten ved at være flere kvindelige præster end mandlige, og freden har sænket sig. Eller har den?
70 års jubilæet er en god anledning til at gøre status. Hvad har de kvindelige præster betydet for folkekirken? Hvorfor er der stadig nogen, der er imod? Er det rigtigt, at kirken er blevet feminiseret – og er det en dårlig ting? Og så den svære: hvorfor er de mest højlydte kritikere af kvindelige præster altid kvinder?
Endelig skal det også handle lidt om, hvorvidt kønnet overhovedet spiller en rolle og hvorfor der pludselig dufter af mad fra alle kirker og sognehuse.
Kirkedag er navnet på en selvopfunden 4-trinsraket bestående af; gudstjeneste, frokost, foredrag og en kop kaffe. For frokost og anden forplejning beder vi om en tilmelding og kr. 50 til kirkens kontor. Gudstjeneste og debat er gratis.

Shopping – tid til forkælelse
Du kan også forkæle dig selv eller børnene med en hyggelig shoppetur i én af byens mange flotte forretninger som har åben i dag på Kongevejen.

Dragør Strandenge
Du kan pakke dig godt ind og gå en lang tur langs med Strandengene, helt ud til Søvang eller længere – det er en helende, fantastisk oplevelse. Ta´ hunden med hvis du har sådan en.

Brunch & Lunch & Dinner
Er du sulten så kan du benytte ét af byens Brunch, Lunch & Dinner tilbud.

Friske Fisk på havnen
Hold øje med den Gamle Havn i Dragør. Måske kommer der en lokal båd ind med friske fisk. Ellers kan du kigge ind i røgeriet – der er friskstegte deller og meget mere mums.

En tur i Biffen i Dragør Bio

lørdag kl. 20, søndag kl. 18.30
Den 12. mand

Tromsø i 1943. Tolv sabotører på en fiskerbåd bliver opdaget af tyske soldater. Elleve mænd bliver tortureret og dræbt, kun den tolvte mand er i stand til at undslippe. Skudt i foden, gennemblødt og med få hundrede meters forspring flygter Jan Baalsrud ud i den nådesløse nordnorske vinter med Gestapo i hælene – helt uvidende om, at hans ukuelige vilje til at overleve snart vil gøre ham til et symbol på den norske modstandsbevægelse. Et symbol de mennesker, han møder, er villige til at dø for.
Jan Baalsruds to-måneders flugt betragtes stadig som en af de mest utrolige overlevelseshistorier fra anden verdenskrig.
Længde: 2:15
Instruktør: Harald Zwart
Skuespillere: Jonathan Rhys Meyers, Thomas Gullestad, Marie Blokhus
Censur: Tilladt over 15 år

Søndag kl. 14.00 kan du tage børnene med ind og se
Peter Kanin – med dansk tale


Nu kommer filmen bag den populære børnebilledbog serie “Peter Kanin”. Bøgerne blev oprindeligt skrevet af den engelske forfatter Beatrix Potter, og udkom første gang tilbage i 1917. “Peter Kanin” er en af Sony Pictures Entertainments kommende familiefilm i 2018, og bl.a. produceret og skrevet af Will Gluck, som desuden også har instrueret. I den amerikanske version af filmen er det James Corden, der lægger stemme til Peter Kanin, mens stemmerne fra Margot Robbie, Daisy Ridley og Elizabeth Debicki kan høres i andre af filmens herlige dyregalleri. “Peter Kanin” kommer med dansk tale den 22. marts 2018.
Længde: 1:35
Censur: Tilladt for alle

God weekend i Dragør!

Dragør Turistkontor www.visit-dragoer.dk

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »