Dragør Kommunes regnskab rammer midt i skiven

Dragør Kommunes Kommunalbestyrelse har på et møde den 26. april i enighed godkendt at oversende regnskabet for 2017 til revisionen.

 Konklusionen for regnskabet 2017 er, at Dragør Kommune har ramt meget tæt på budgettet og den serviceramme, der er udmeldt fra regeringen. Det vil konkret sige, at Dragør Kommune har et merforbrug på 0,8 mio. kr. i forhold til regeringens udmeldte serviceramme på 625 mio. kr., mens der er et mindreforbrug i forhold til det politisk vedtagne budget på 3,0 mio. kr. Det er en afvigelse på under en halv procent fra det politisk vedtagne budget.

Kommune har desuden penge i kassen. Det betyder, at svømmehallen og de større byggeprojekter – herunder for eksempel renovering af Hollænderhallen, udearealer på skolerne, istandsættelsen af Jan Timanns Plads mv. sker på baggrund af en sund og stabil økonomi. Samtidig har Dragør Kommune nedbragt sin langfristede gæld med 48,4 mio. kr. i løbet af 2017.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup glæder sig over regnskabet:

”Som andre kommuner kan vi bestemt godt mærke det økonomiske pres, der gør svære økonomiske prioriteringer nødvendige. Netop derfor glæder det mig, at regnskabet rammer midt i skiven. Jeg vil gerne sige tak til hele kommunalbestyrelsen og alle ansatte i Dragør Kommune for at være med til at fastholde en sund økonomi”, siger Eik Dahl Bidstrup.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?