Kongedag på Kongevejen

Lørdag afviklede Dragør Gadelaug deres store Torvedag og det skulle vise sig at både programmet og det smukke sommervejr trak usædvanligt mange mennesker i gaden.

Liv og glade dage på Kongevejen. Foto: DragørNyheder.dk

Butikkerne i Gadelauget havde sørget for et spændende program og de fleste butikker var trukket ud på gaden med tilbud, smagsprøver, lækre grillpølser og sjove lege for børnene.

Irma havde trukket grillen ud på gaden i dagens anledning. Der var hurtigt kø til de varme “grillere”. Foto: DragørNyheder.dk

Pynt din egen cup-cake fik rekord travlt omkring bordet med sammenlagt 450 cup-cakes der blev håndpyntet af glade børn. Det samme antal gule balloner blev delt ud til ligeså mange børn og enkelte voksne med ungdommelige sjæle.

450 kager blev flot pyntet ved det lange bord. Foto: DragørNyheder.dk

Årets Dragør Sild 2018

Årets Dragør Sild 2018. Foto: DragørNyheder.dk

Der var lagt op til spændende afvikling af konkurrencen om hvem der ville løbe med årets sild. De fire debutanter var Restaurant Beghuset, Café Dragør Sejlklub, Slagter Møller (Den Lille Slagter) og Café Blink som alle – med udgangspunkt i den samme råvare – skulle fremtrylle en marineret sild, som et dommerpanel bestående af Thomas Rønsch, Mette Forman, Anni Kjærsvold og Sven Ole Rosenkilde, kunne hædre med titlen som Årets Dragør Sild 2018.

Det blev Slagter Møller v/Lars Møller (yderst t.h.) som løb med den flotte titlen og æren. Vindersilden havde Lars Møller kælet for med Dragør Portvin, stjerneanis og syltede rødløg. En meget afstemt ret ifølge dommerpanelet. Foto: DragørNyheder.dk

Voice-Junior vinderen Dafne spillede en flot mini-koncert på et tætpakket Neels Torv, Dragør Lodsmusems udstillede og der var Folkedans med ægte Amagerdragter, byvandring og skinnende veteranbiler på havnen og flinke motorcykelbetjente som lod de små få en på opleveren.

Voice Junior vinderen Dafne trak “fuldt hus” på Neels Torv. Foto: DragørNyheder.dk
Bente Walløe Poulsen og Carsten Maass – næsten ikke til at kende, hvis ikke man lige vidste det. Dragørpige og Lods som det var engang. Foto: DragørNyheder.dk

Gaden var fyldt med mennesker allerede fra kl. 10.00 og indtil kl. 16.00, stemningen var i top, solen strålede fra en skyfri himmel og byens forretninger melder om købelystne kunder og rekord i kasseapparaterne. Fantastisk vellykket Torvedag hvor den lokale opbakning til de lokale forretninger viste sig på skønneste vis.

Smil til fotografen! Det bliver ikke meget større for en lille purk. Foto: DragørNyheder.dk

Næste store Torvedag som Dragør Gadelaug afholder er planlagt til September, men mon ikke sommeren vil byde på mange flere Kongedage på Kongevejen inden da.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?