Trafiksikkerhed og højresving på Nordstrandskolen

I dag var der fokus på trafiksikkerhed og højresving da landskampagnen “Trafiksikkerhed i øjenhøjde” aflagde besøg på Nordstrandskolen i Dragør. Formiddagen blev brugt på teori i klasselokalerne for 3-5 klasse inden turen gik videre til den virkelige verden på P pladsen ved skolen.

Børneulykkesfondens medarbejder gav de unge cyklister en grundig indsigt i de farlige højresvingssituationer. Foto: DragørNyheder.dk

Der blev gået ivrigt til den på spørgsmålene fra Børneulykkesfondens medarbejder, hvor mange er cyklet i skole? hvor mange havde cykelhjelm på? må man tale i mobiltelefon når man cykler? kender I nogen som er kommet til skade i trafikken? spørgsmålene var mange og det var de ivrige fingre i luften også. Det vidnede om at kampagnen var tilrettelagt på en god og interessant måde og netop i øjenhøjde med børnene.

De unge ved godt hvad man må og ikke må i trafikken – det vidnede de mange ivrige arme i luften om. Foto: DragørNyheder.dk

Lastbilerne har i dag op til fem spejle monteret netop for at kunne orientere sig bedst muligt i forhold til cyklister og andre trafikanter ved de farlige højresving. Det er meget der skal holdes øje med når der samtidig også skal navigeres i trafikken.

Kan du se ham i spejlet? Jeps det kan jeg! Der er fem spejle monteret til orientering i højre side på lastvognen. Så der er nok at holde øje med for en chauffør. Foto: DragørNyheder.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?