Weekenden & Pinsen i Dragør

Weekenden byder på et væld af skønne aktiviteter i Dragør. Se her hvad du kan lave:

Det store pinsestævne i Dragør Boldklub


Lørdag og søndag står der BankNordik Cup og Pinsestævne på plakaten når 250 fodboldhold, over 2200 spillere og 25 Rugbyhold indtager banerne i Dragør Boldklub.
Er du ikke selv deltager så kom forbi Dragør Boldklub på Halvejen i weekenden til et par fornøjelig og festlige dage i sportens tegn. Der er skydedug, pannabane, hoppeborg, biludstilling, salg of sportstøj og ikke mindst lækkerier fra grillen.
Det forventes at besøgstallet når op i mod 7-8000 og det betyder at begivenheden er blandt de største events overhovedet i Dragør. Læs mere her

Morgensang på Blushøj v/Dragør Sangforening
Søndag kl. 7.00


Hvert år er der sang pinsemorgen ved Dragør Sangforening – Danmarks næstældste mandskor, der går tilbage til 1867. Der synges to steder, dels på Blushøj i Dragør Anlæg, dels på Badstuevælen i Dragørs gamle bydel. Der sluttes af med morgenmad.

Ringridning på Sdr. Strandvej
Søndag kl. 14.00


Ringridning er en årlig tradition pinsesøndag, som Dragør Fastelavnsforening står bag. Her konkurrerer både voksne og børn på heste og ponyer mod hinanden.
Selve ringridningen foregår søndag kl. 14 på de grønne arealer syd for den gamle bydel.

Shopping – tid til forkælelse

I Dragør kan du handle 7 dage om ugen – også i Pinsen. Vil du forkæle dig selv eller hele familien så er der god grund til at besøge de hyggelige butikker i byen.

Spis ude på et af Dragørs hyggelige spisesteder

Dragør byder på mange dejlige spisesteder. Er du til morgenmad, brunch, lunch, middag eller snack så kan du finde det i Dragør. 

Amagermuseet og Lodsmuseet
Fredag til mandag kl. 12-16
Besøg de hyggelige og historiske museer i Dragør. En historisk tur for hele familien.

Dragør Kirke & Store Magleby Kirke – Højmesse og 2. pinsedag
Søndag kl. 10
Mandag kl. 10

Nyd naturen, kulturen og Strandengene

Dragør er slaraffenland i naturlig forstand. Nyd den skønne gamle by, havnen og de smukke strandenge. Tag familien med på travetur.

Strandengene indbyder til lange gåture.

En tur i biffen i Dragør Bio

Fredag, lørdag kl. 20, søndag kl. 18.30
Lady Bird


Christine er i mere end almindeligt teenageoprør i Sacramento – Californiens svar på Midtvesten. Hun vil så langt væk fra barndomshjemmet som muligt. Hun vil ikke engang bruge det navn, hendes forældre gav hende ved dåben, men det, hun har givet sig selv: Lady Bird. Men hun er endt på den lokale kristne high school, hvor hun har svært ved at passe ind og vakler mellem de forskellige kliker. Og mens hun drømmer om at komme på college ovre på Østkysten – hvor de har kultur. Derhjemme kæmper hun samtidig bitre kampe med sin mor, som altid kritiserer hende. Det bliver ikke bedre af, at hendes far mister sit arbejde og moderen må arbejde ekstra vagter. Et lyspunkt er dog, at hun kommer med i årets musical, hvor hun møder den søde og respektfulde Danny, der kommer fra den velhavende del af Sacramento. Og snart blomstrer romantikken. Saoirse Ronan spiller titelrollen som Christine/Lady Bird, mens Laurie Metcalf spiller hendes hårdt prøvede mor. ”Lady Bird” er skrevet og instrueret af Greta Gerwig.
Kilde: UIP
Længde: 1:34
Instruktør: Greta Gerwig
Skuespillere: Saoirse Ronan, Odeya Rush, ée Chalamet
Censur: Frarådes under 7 år

Tá børnene med i biffen
Søndag kl. 14
Hulemanden Steen


En forhistorisk komedie af folkene bag ”Walter og Trofast” og ”Shaun the Sheep”. Hulemanden Sten og hans bedste ven Grøffe bor i et lille stenaldersamfund med en flok excentriske typer. Sten drømmer om at jage mammutter og tage på eventyr, men eventyret finder ham, da en ny slags fjende, den mægtige Lord Snøp fra bronzealderbyen, invaderer den idylliske dal. Nu må Sten samle klanen i et sidste forsøg på at vinde dalen tilbage, og slaget kommer til at foregå på en forhistorisk fodboldbane.
Kilde: Filmcompagniet
Længde: 1:29
Censur: Tilladt for alle

God weekend og pinse til alle.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?