Cykler fra Skagen til Dragør for “Stafet for livet”

500 kilometer over tre dage. Det er distancen, når 46 ens klædte cykelryttere torsdag den 24. maj sætter i gear til cykelløbet Skagen-Dragør. Når holdet triller ind over målstregen til Dragør Skole, lørdag den 26. maj, kan de takket være generøs sponsorstøtte overrække et flot beløb til Stafet for Livet.

Ideen opstod for et par år siden. Michael Busk og Nicolaj Krabbe, der begge er opvokset og bor i Dragør, var med cykelholdet på træningstur i Harzen, da Michael Busk fik ideen til et cykelløb for velgørenhed. Nicolaj Krabbe har været med til at arrangere Stafet for Livet siden begyndelsen for seks år siden, og efterhånden som planen tog form, blev det klart for dem begge, at det var en oplagt anledning.

Michael Busk og Nikolaj Krabbe (th) – de to idémænd bag velgørenhedsløbet Skagen-Dragør

“Vi skulle bruge nogle sponsorer og nogle ryttere. Jeg kontaktede Martin Kvist Madsen fra entreprenørvirksomheden Kaj Ove Madsen, der tidligere har været til stor hjælp, når Jan Larsen og jeg har lavet spinning mod cancer. Kaj Ove Madsen har i øvrigt selv en cykelklub i Jylland,” forklarer Michael Busk og tilføjer, at Jan Larsen fra Proworkout har været med til at arrangere cykelløbet på lige fod med ham selv og Nicolaj.

Jan Larsen (tv) sammen med Michael Busk læner sig op af hovedsponsor Kaj Ove Madsen A/S.

“Rytterne fandt vi gennem vores netværk. Vi skulle bruge 30 og slog det op på Facebook. Da vi så pludselig var 46, måtte vi sige STOP, HOLDT, og nu er der både venteliste og folk, der har skrevet, at de gerne vil med næste år,” fortæller Nicolaj Krabbe smilende.

Interessen var stor – så det gik hurtigt med at sætte holdet.

Smugtræning
Det er lidt under et år siden, forberedelserne for alvor gik i gang. Antallet af sponsorer er røget op på 13 med Kaj Ove Madsen (KOM-KBH) som hovedsponsor. Rytterne har hver betalt 3500 kroner for at være med, deltaget i forberedende spinning-arrangementer og for nyligt en prøvetur til Sverige. Nogle af dem er ligefrem kommet i bedre form, end de allerede var, men der er også et par stykker, som Michael Busk og Nicolaj Krabbe håber har trænet i smug.

Hjørring er næsten Skagen
Helt Skagen bliver det dog ikke, da hotelprisen var for dyr, så den 23. maj bliver størstedelen af holdet kørt i bus til Hjørring. Her støder syv ryttere fra Kaj Ove Madsens jyske cykelhold til, og samlet skal de over de næste tre dage køre de cirka 500 kilometer til de lørdag klokken 17 når Dragør Skole og kan overrække et pænt, indtil videre hemmeligt beløb til Stafet for Livet og dermed Kræftens Bekæmpelse.

En del af turen får holdet selskab af den professionelle cykelrytter Martin Mortensen, som også vil dele ud af sin viden om, hvordan man slipper bedst gennem svære etaper.
Selvom det hele lyder meget seriøst, understreger Michael Busk og Nicolaj Krabbe dog, at turen først og fremmest er et socialt arrangement, hvor der også er plads til at drikke et par fadøl om aftenen og spise god mad.

Stafet for Livet bliver afholdt på Dragør Skole lørdag den 26. maj.

Klik på billedet for at læse mere og for tilmelding.

Cykelholdet Dragør-Skagen stiller også op med et hold til selve stafetten, hvor rytternes venner og familie kan deltage.

Følg Skagen-Dragør på Facebook – læs også med, når DragørNyheder.dk dækker selve stafetten.

Seneste artikler

 

Fik du læst?