Kaffe Bueno løb med Årets Iværksætterpris på Amager

De syv Rotaryklubber på Amager valgte i går vinderen af Rotary Amagers Iværksætter Pris 2018.

Vinder af Årets Rotary Iværksætter Pris på Amager blev virksomheden Kaffe Bueno. Udover æren følger der en check med på 15.000 kr.

Kaffe Bueno er det første firma i verden der vil skabe en cirkulær økonomi omkring kaffe. De handler direkte med små økologiske kaffebønder i Colombia for, at bringe deres specialkaffe til København i første omgang. Bueno Kaffe genbruger også kaffeaffald (kaffegrums) fra hoteller og caféer for at udvinde olien i kaffegrumset ved hjælp af emissionsfri bioteknologi. Olien bruger de som en aktiv ingrediens til naturlige hudplejemidler. Vinderen fortalte bl.a. at efter kaffebrygning er der 99 % kaffegrums tilbage, hvilket giver tonsvis af kaffegrums alene i Danmark. Kaffe Bueno er stiftet af fire colombianske studerende i Danmark. Med hjælp fra danske miljøorganisationer har de iværksat projektet med indsamling af kaffegrums.

Dragør var repræsenteret med vinderen af Årets Iværksætter Pris 2018, virksomheden Global Aviation Contractors som bl.a. arbejder med flytræning af besætninger og support til ATR operatører verden over.

De seks nominerede til prisen var:

Seneste artikler

 

Fik du læst?