Kaffe Bueno løb med Årets Iværksætterpris på Amager

De syv Rotaryklubber på Amager valgte i går vinderen af Rotary Amagers Iværksætter Pris 2018.

Vinder af Årets Rotary Iværksætter Pris på Amager blev virksomheden Kaffe Bueno. Udover æren følger der en check med på 15.000 kr.

Kaffe Bueno er det første firma i verden der vil skabe en cirkulær økonomi omkring kaffe. De handler direkte med små økologiske kaffebønder i Colombia for, at bringe deres specialkaffe til København i første omgang. Bueno Kaffe genbruger også kaffeaffald (kaffegrums) fra hoteller og caféer for at udvinde olien i kaffegrumset ved hjælp af emissionsfri bioteknologi. Olien bruger de som en aktiv ingrediens til naturlige hudplejemidler. Vinderen fortalte bl.a. at efter kaffebrygning er der 99 % kaffegrums tilbage, hvilket giver tonsvis af kaffegrums alene i Danmark. Kaffe Bueno er stiftet af fire colombianske studerende i Danmark. Med hjælp fra danske miljøorganisationer har de iværksat projektet med indsamling af kaffegrums.

Dragør var repræsenteret med vinderen af Årets Iværksætter Pris 2018, virksomheden Global Aviation Contractors som bl.a. arbejder med flytræning af besætninger og support til ATR operatører verden over.

De seks nominerede til prisen var:

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?