Grundlovsdag er Navy Day i Dragør

Marinehjemmeværnet i Dragør afholder Navy Day på Dragør Fort og Dragør Havn for 32. gang Grundlovsdag tirsdag d. 5. juni kl. 13.00–17.00

En tradition fra dengang fortet var militært område og kun blev åbnet denne ene dag om året, er fortsat og trækker rigtig mange mennesker til. Nu foregår det både på havnen og fortet.

Foto: Dines Bogø

Her er alt som kan begejstre store og små. Kæmpestore redningskøretøjer fra Lufthavnen, brandbiler fra Hovestadens Beredskab og meget andet. Det er også ofte lykkedes at få en redningshelikopter til at give en opvisning i en redningsaktion foran fortet, og bagefter lande på græsarealet foran fortet.

Foto: Lions, Dragør

Programmet er:

● Marinehjemmeværnsfartøj MHV 911 BOPA er åben for besøgende i den gamle færgehavn, og der vil være demonstration af gummibåde og materiel.

● Tursejlads. Der vil i år være sejlads kl. 13, 14 og 15 med et marinehjemmeværnsfartøj.

● Hovedstadens Beredskabs Frivillig Enheden. Der vil være mulighed for at se forskellige Brandkøretøjer fra Hovedstadens Beredskabs Frivillig Enheden som vil være på Dragør Fort.

● Dansk Sørednings Selskab. Der vil være mulighed for at se og høre om Dansk Sørednings Selskab som vil være tilstede med en båd i havnen.

● Brand og Redning Københavns Lufthavn. Sea Airport Rescue som er Brand- og Redningsbåd.

● Kvindelige Marineres Musikkorps kommer kl. 14.00 spiller og på fortpladsen.

● Vallensbæk Modelskib Klub viser de sidste modeller.

● Udstilling om fregatten Peder Skram. På Dragør Fort vil der være mulighed for at se og høre om fregatten Peder Skram.

● Amager Marineforening. På Dragør Fort vil der være mulighed for at høre om Amager Marineforening.

● Flyverhjemmeværnet. På Dragør Fort vil flyverhjemmeværnet være tilsted for fortælle om deres virke og opgaver.

● Hærhjemmeværnet. På Dragør Fort vil hærhjemmeværnet være og vise og fortælle om deres opgaver.

● Søværnet. I havnen vil en af søværnets Diana-klassefartøjer ligge og være åben for besøg.

● Museums lodsbåd. I havnen er der mulighed for at besøge den gamle lodsbåd.

Lions Dragør er også i år med på Navy Day

I år vil Lions gøre noget ekstra for børnene. Der vil være en samlet pakke af oplevelser hvor børnene kommer på skattejagt, trækker i tombolaen med mange gode præmier, der vil selvfølgelig være flødebollekastning – og så er der naturligvis is inkluderet.

Lækkerier fra grillen til store og små. Foto: Lions, Dragør

For de voksne er der udskænkning i det store telt. Grillpølser fra grillen, pandekager og kaffe kan købes ved flåden, hvor der også er en bar.

Navy Day er arrangeret af Marinehjemmeværnet i Dragør i samarbejde med Dragør Fort og Lions Dragør.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?