Borgerne i Dragør kan trygt drikke vandet meddeler Kommunen

I forlængelse af tirsdagens nyhed om fund af en ny pesticid i drikkevandet i en række HOFOR vandværker, heriblandt Dragør som lå højst på listen, meddeler Dragør Kommune nu i en pressemeddelelse, at borgerne i Dragør trygt kan drikke vandet.

DragørNyheder.dk spurgte i går Allan Holst (S), som er Dragørs bestyrelsesmedlem i HOFOR, om han eller Kommunen har været bekendt med rapporten om det nye pesticid fund i drikkevandet og om Kommunen var gjort bekendt med det fra HOFOR forud for DRs artikel i går. Ligeledes spurgte vi om Kommunen sædvanligvis informerer borgerne om sådanne forhold.

Allan Holst (S), Dragørs repræsentant i bestyrelsen i HOFOR

“Vandselskaberne har pligt til forsyne borgerne med rent drikkevand, samt at informere, såfremt der er tale om at borgerne ikke bør drikke vandet. Her informeres vi om, at man jævnligt tager prøver, og at vi trygt kan fortsætte med at drikke vandet, skriver Allan Holst i sin meddelelse til DragørNyheder.dk

“HOFOR laver jævnligt stikprøvekontroller på alle vandværker. Finder man noget mistænkeligt, lukker man midlertidigt ned indtil prøverne er undersøgt til bunds. Det er helt normalt procedure og sikrer, at borgerne hele tiden har rent vand uden driftsforstyrrelser. Kommunerne hjælper derved hinanden gennem HOFOR samarbejdet, så der altid er vand i hanen” beretter Allan Holst videre.

“Jeg blev informeret i går aftes om, at det vil være i nyhederne i dag (tirsdag den 5. juni). Det kan læses på HOFOR’s hjemmeside, og vil komme på kommunens hjemmeside onsdag, når rådhuset åbner igen”, afslutter Allan Holst i sin meddelelse.

Dragør Kommunes pressemeddelelse den 6. juni:

Dragør Vandværk genåbnet

HOFOR: Det er sikkert at drikke vand fra hanen.

Vand fra rene boringer

Nye undersøgelser foretaget af HOFOR på selskabets vandværker har vist, at drikkevandet fra Dragør Vandværk indeholdt DMS, der stammer fra sprøjtemidler, og ligger over den grænseværdi, der er tilladt for drikkevand. HOFOR, der er ansvarlig for vandværket, lukkede det derfor i begyndelsen af maj for at undersøge yderligere. HOFOR meddeler, at de nu har identificeret og lukket den boring, som er ramt af forureningen. Vandværket er derfor blevet genåbnet, og borgerne i Dragør får vand fra de rene boringer samt fra HOFORs vandværk i St. Magleby og Tårnby Forsyning.

Borgerne i Dragør kan trygt drikke vandet.

 

Systematiske undersøgelser fremover

HOFOR oplyser, at da de blev opmærksomme på risikoen forforekomst af DMS, iværksatte de undersøgelser på alle selskabets vandværker. På to af vandværkerne fandt HOFORstoffet i mængder, der ligger over eller lige omkring den tilladte grænseværdi. Efter disse nye fund vil HOFOR fremover systematisk tjekke alle vandværker og kildepladser for forekomster af DMS, som det allerede sker med en række andre kendte pesticider og stoffer.

Hvad er DMS? 

DMS er en forkortelse for N,N-dimethylsulfamid. Stoffet stammer sandsynligvis fra svampebekæmpende midler, der blandt andet har været anvendt ved frugt- og planteavl og i trævareindustrien. Stoffet er ikke tidligere fundet på danske vandværker, og det er ikke et af de stoffer, som vandværkerne skal kontrollere for ifølge Miljøstyrelsens krav til kontrol af vandkvaliteten. HOFOR har bedt Styrelsen for Patientsikkerhed om at udarbejde en sundhedsfaglig vurdering af stoffet.

Du kan se Kommunens pressemeddelelse her

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »