Naturpark Amager åbner dørene til hovedstadens natur

Naturpark Amager er tre gange større end Dyrehaven nord for København, men stadig relativt ukendt for mange. Det vil partnerne i naturparksamarbejdet ændre, så flere får glæde af områdets fantastiske muligheder. I de kommende år bliver adgangen til naturen nemlig gjort lettere og oplevelserne flere med tre nye hovedindgange og fire installationer langs vandet til friluftsliv og naturoplevelser.

Klik på billedet for at åbne i fuld størrelse. Viser placering over støttepunkter, Teknik- og Miljøforvaltningen, KBH.

Borgere ændrede placering af støttepunkt ved kysten

I efteråret 2017 inviterede partnerne bag Naturpark Amager til møde med borgere og foreninger. Et stort ønske på mødet var at flytte et støttepunkt fra Kalvebod Fælleds kyst til Byskoven. Området ved Byskoven kender mange for den store blomstereng med pluk-selv-blomster og for de gode cykelstier i det grønne, og så er der mange kajakker og småbåde på vandet udfor Byskoven. På den baggrund er placeringen af støttepunktet flyttet til Byskoven og tankerne er taget med videre i planlægningen.

Konkurrence afgør fremtiden

Det er nu afklaret hvor hovedindgange og støttepunkter skal ligge, men endnu ikke hvordan de kommer til at se ud. Arkitektkonkurrencen blev forleden skudt i gang ved offentliggørelsen af de fem forskellige teams som skal give deres forslag til udvikling af de nye hovedindgange og støttepunkter. Du kan læse mere om de fem udvalgte teams til projektkonkurrencen her.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?