Dragør rundt med Dines Bogø

Fredag den 8. juni havde Dines Bogø sat radaren på småt og godt i Dragør.

På Hovedbiblioteket i Dragør var der bogudsalg. 4-5 kr. og så er mange af dem indbundet.

Fra haven bag Biblioteket på Vestgrønningen 18-20. Foto: Dines Bogø

Men på Rønne Allé var der også gode tilbud. Der må i øjeblikket være sæson for læsning i de lange lyse sommeraftener! Her var tilbuddet 3-4 kr. pr. stk.

Fra ”Bogladen” på Rønne Allé. Foto: Dines Bogø

På dækmolen til Dragør Fort opfører Per Aarsleff A/S for Dragør Kommune en ny badebro. Man startede iflg. et skilt ved byggepladsen i marts 2018 og forventer at byggeriet er færdigt i juli samme år.

Der arbejdes på sagen med den nye badebro. Den lidt større Øresunds bro i baggrunden blev færdig i sommeren 2000. Foto: Dines Bogø

Dragør Fort er altid et besøg værd. Hvad finder ”Kommandanten” på. På forpladsen en større kasse, hvor der nu står: ”Må åbnes 22. juni 2018”.

Hvad gemmer ”Kommandanten” i kassen. Afsløres omkring Skt. Hans. En ny tretrins forsøgsraket? Resterne af et berømt Harpoon-missil fra fregatten ”Peder Skram”? En af de oprindelige 120 mm kanoner fra Dragør Fort, der stod på nordsiden? Eller måske en såkaldt ”kunstnerisk installation” komponeret af resterne fra en tidligere kran fra Kastrup Havn? Foto: Dines Bogø
 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?