Dragør er landets 4. mest indbrudsplagede Kommune: Ny kampagne & gode råd skal hjælpe

Dragør Kommune er nummer 4 på listen over kommuner med flest indbrud pr. indbygger viser tal fra Bolius.dk. I første kvartal 2018 er der registreret 32 indbrud i Dragør Kommune.

Med 5.984 husstande pr. 1. januar 2017 betyder det, at der i 1. kvartal 2018 var 0.005348 indbrud pr. indbygger hvilket placerer Dragør Kommune i top fem på listen med flest indbrud pr. indbygger.

Danmark er den mest indbrudsplagede befolkning i Norden 

Selvom kurven er knækket, og antallet af indbrud er for nedadgående, ligger Danmark stadig meget højt, når vi sammenligner os med andre lande i EU.  I forhold til indbyggertallet er der 3,5 gange flere indbrud i danske hjem end i svenske hjem, 4,5 gange flere indbrud end i Tyskland og 6,5 gange flere indbrud end i Norge, ifølge Bolius.dk.

“Bo Trygt” – Ny kampagne skal reducere antallet af indbrud med 20.000 

Nu skal nye tiltag hjælpe os væk fra den førsteplads – og nedbringe antallet af indbrud i private hjem til en tredjedel af det nuværende niveau, skriver DR i dag i en artikel under titlen Til kamp mod tyven: Ny indsats skal stoppe 20.000 indbrud”

Det er TrygFonden, Realdania, Det Kriminalpræventive Råd og Bolius, som står bag den målsætning med samarbejdet ‘Bo trygt!’. I første omgang har TrygFonden og Realdania skudt 100 millioner kroner i projektet, med det formål at sænke det årlige antal indbrug med 20.000 – fra 30.000 til 10.000.

Foto fra Bolius.dk/botrygt

En del af indsatsen handler om, at danskerne skal blive bedre til at beskytte deres hjem mod uønskede gæster. For eksempel ved bedre sikring af vinduer og døre, så de kan modstå indbrudsforsøg.

– Vores fokus skyldes, at vi i vores nationale tryghedsmåling kan se, at netop indbrud i eget hjem er noget af det, der påvirker danskernes tryghed allermest i negativ retning, siger direktør i TrygFonden, Gurli Martinussen til DR.

7 gode råd mod indbrud i sommerferien

Det vigtigste du kan gøre for at undgå indbrud i dit hus er at sikre dine vinduer, låse og døre. Du kan få undersøgt, hvor godt dit hus er sikret, og hvad du kan gøre for at forbedre det, med et indbrudstjek, men kan du ikke nå det, har vi samlet syv andre ting, der kan hjælpe dig med at forhindre indbrud og undgå at få stjålet dine mest værdifulde ting, mens du er bortrejst.

  1. Få dit hus til at se beboet ud. Lav med vilje lidt rod, så det ser ud som, at huset ikke er forladt. Lad fx lidt legetøj ligge fremme, stil en kop og lad en opslået avis ligge på spisebordet og lad opvasken stå på stativet. Sæt timere (tænd/sluk-ure) til din radio og dine lys, så de tændes om aftenen, og overvej at købe og bruge et fake tv/tv-simulator, der simulerer det lys, der kommer fra et tv, så det ud som om, at nogen ser tv. Træk gardinerne for i soveværelset, men ikke andre steder.
  2. Få haven til at se ud som, der er nogen hjemme. Igen: Lav lidt rod. Lad fx bolde og hulahop-ringe ag andet legetøj ligge på plænen eller terrassen, hæng tøj på tørresnoren, og stil havestolene lidt rodet ved havebordet.
  3. Brug nabohjælp. Fortæl dine naboer, at du tager på ferie. Brug fx den digitale feriekalender på nabohjælp.dk, hvor du kan oprette din ferie, så dine betroede naboer automatisk får besked. Aftal med naboerne, at de ser efter dit hus – i den digitale feriekalender får du besked, når dine naboer har tjekket din bolig. Lad fx naboerne fylde skraldespanden, tømme postkassen og parkere deres bil i indkørslen, så det ser beboet ud
  4. Vis ikke feriebilleder på Facebook, mens du er af sted. Nogle indbrudstyve bruger fx Facebook, Instagram eller Twitter til at se, om beboerne er på ferie, så vent med at poste opslag til du er hjemme igen.
  5. Lad ikke tyven arbejde i fred. Brug sensorstyret lys til dine udendørs lys, så de automatisk tænder ved en bevægelse. Klip hækken ned, så den er højst 1,6 meter og gerne kun 1 meter høj, og fjern eller klip store hække/buske/træer ved dit hus ned, så en tyv ikke kan stå i skjul, mens han bryder ind.
  6. Sæt en hængelås på skuret. Lås værktøj, haveredskaber og stige inde i skuret. Nogle tyve bruger de remedier, de kan finde på adressen, til at bryde ind med.
  7. Beskyt dine værdigenstande. Lad ikke værdigenstande som smykker, eller ting, som du er særligt glad for, ligge frit fremme, og gem dem heller ikke i soveværelset, som typisk er det første sted, en tyv vil lede. Læg dem i en bankboks eller et indbruds- og brandsikret pengeskab/værdiskab i hjemmet, eller gem dem et sted, hvor der er mindre risiko for, at en tyv vil lede. Gem også ekstranøgler til hus og bil.

Kilde: bolius.dk/botrygt

Seneste artikler

 

Fik du læst?