Historisk Idrætsdag 2018

Onsdag den 20. juni afholdt Museum Amager og Dragør Ungdomsskole for tredje år i træk en historisk idrætsdag på Amagermuseet i Store Magleby. 200 elever og lærere fra Dragørs 4. klasser deltog i arrangementet, hvor der i løbet af dagen blev dystet i en lang række gamle lege og fritidsaktiviteter fra en tid uden elektronisk legetøj, tablets og computere.

Dagen blev indledt med en omgang fælles morgengymnastik, hvorefter eleverne fik et kort foredrag om den historiske baggrund for dagens aktiviteter. Foto: Museum Amager

For en dag skulle eleverne lege som man gjorde det i en landsby som Store Magleby for 100 år siden og opleve, hvordan det er at lege, i mange tilfælde helt uden redskaber og hjælpemidler.

Foto: Museum Amager

Dagen blev indledt med en omgang fælles morgengymnastik, hvorefter eleverne fik et kort foredrag om den historiske baggrund for dagens aktiviteter. Her hørte de om, hvordan det at lege ikke altid har været forbeholdt børn, men også har været en måde, hvorpå man etablerede et hierarki i landsbyen og et sted hvor de ellers så adskilte køn kunne snige sig til lidt nærkontakt under dække af at lege.

Foto: Museum Amager

Det at lege har udviklet sig meget i løbet af de seneste 100 år. Da alle eleverne var varmet godt op, fysisk såvel som mentalt, kunne de begive sig ud på dagens 7 poster, hvor de skulle udfordres i discipliner som hesteskokast, sækkeløb, kongekamp og hanekamp. Legene stillede krav til opfindsomhed, samarbejde og lysten til at prøve noget nyt og udfordrende.

Foto: Museum Amager

Eleverne var i den grad klar til at tage udfordringerne på sig og løse opgaverne som en klasse. Vigtigt var det derfor også, at klasserne skulle løse opgaverne i fællesskab, uden hjælp fra deres lærere.

Da dagen var omme og 200 trætte, men glade elever indfandt sig på plænen foran museumsadministrationen, kunne pointene tælles sammen og 4C fra Nordstrandskolen kåres som vinder af Historisk Idrætsdag 2018. Præmien er et flot indrammet gruppebillede til klasselokalet, af eleverne iført museets tidstypiske tøj, som de havde fået taget tidligere på dagen.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?