Frodig Havfrue flytter ind på Fortet

I aften stiger indbyggertallet i Dragør med én – vel at mærke en ordentlig én. Den nye indbygger er en frodig Havfrue på ikke mindre end 14 ton.

Klokken 20.30 fredag aften vil borgmester Eik Dahl Bidstrup afsløre hende, ved en ceremoni, på hendes nye hjem på Dragør Fort, hvorfra hun kan lokke friske sømænd og andet godtfolk til med sine flotte former.

Fire meter høj og 14 ton vejer fruen som tilhører Dragørborgeren Peter Bech. Statuen har siden “hun” blev udhugget for cirka 10 år siden, stået på Langelinie.

Lad os ikke håbe at lodsen i Dragør får ekstra travlt, med grundstødninger, når skibenes kaptajner får øje på den frodige Havfrue på Fortet.

Som mange måske allerede har bemærket, har Den Nye Havfrue to tvillingedøtre på Kongevejen. Nu bliver den frodige familien så genforenet – og hvad bedre end i det maritime Dragør.

Tvillingerne på Kongevejen.
 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?