Hollænderhallen: Flot ny facade med historisk flymotiv indviet

Hollænderhallen er under en gennemgribende renovering.

Renoveringen sker i tre i etaper og indebærer i første omgang en renovering af hallens ydre samt de omkringliggende lave bygningers facader. Som en del renoveringen er facaderne blevet efterisoleret, og der er indbygget et nyt vinduesbånd for at give et naturligt lysindfald i hallen. Alle facader på de omkringliggende bygninger er blevet renset, pudsreparerede og malet. Der er også blevet skiftet til nye energirigtige vinduer og døre. Renoveringen af Hollænderhallen er dermed godt i gang. Fredag den 22. juni var der indvielse af den nye facade, som har fået et flot historisk flymotiv over indgangen.

Hollænderhallen har fået en flot ny facade med motiv af det berømte fly OY-DIZ, som blev fløjet af den svenske greve Folke Bernadotte.

Flyet har relation til Dragør og året 1944, hvor Hollænderhallen blev opført. Der er tale om ”Fredsflyet” OY-DIZ. Flyet fløj i alt seks gange for den svenske greve Folke Bernadotte. Efter befrielsen blev flyet benyttet flere gange til at hente fanger. I 1949 fik OY-DIZ navnet ”Folke Bernadotte” til minde om den afdøde svenske greve.

Halinspektør Steen Jørgensen takkede for den flotte nye facade under indvielsen.

”Først og fremmest en stor tak til vores politikkere, som har ønsket og prioriteret, at der nu skulle ske noget her i Hollænderhallen. Der er vel dybest set ikke rigtigt investeret noget siden 1973, hvor idrætshallen blev indviet frem til 1978, hvor den gamle svømmehal blev indviet. Så 40-45 års slid har sat sine mærker, hvorfor det er super dejligt, at hallen nu tilgodeses. Det er jeg helt sikker på, at brugerne vil værdsætte. Også en stor tak til forvaltningen og By-, Erhvervs- og Planudvalget, som har bidraget aktivt i denne proces”, sagde halinspektør Steen Jørgensen.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup sendte også en stor tak til alle involverede.

”Vi er med facaderenoveringen kommet et stort flot stort skridt med renoveringen af Hollænderhallen. Det vil jeg gerne takke for. Ikke mindst alle medarbejderne og brugerne af Hallen, som har været meget tålmodige under renoveringen. Jeg glæder mig nu rigtigt meget til, vi skal mødes og kan fejre den indvendige renovering også, når den er afsluttet. Den samlede renovering bliver et tiltrængt løft til Dragør Kommunes sports- og kulturliv, som vil kunne benytte sig af en flot og moderne hal”, sagde borgmester Eik Dahl Bidstrup.

Indvendig renovering på vej

Ifølge renoveringsplanen kommer turen nu snart til den tredje etape, som betyder en indvendig renovering af Hollænderhallen. Renoveringen vil her blandt andet omfatte vægoverfladerne i hallen samt gulve og lofter i cafeområdet og gangen ned langs hallen.

Det samlede renoveringsprojekt forventes at være færdigt i 2019.

Læs mere om hollænderhallens renovering

Billedgalleri fra indvielsen af Hollænderhallens nye facade:

[Best_Wordpress_Gallery id=”50″ gal_title=”Hollænder facade”]

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?