SAS er ikke længere et fællesnordisk luftfartsselskab

Den norske stat har i nattens mulm og mørke solgt hele deres aktiepost på 9,88% i SAS. Aktiesalget har indbragt nordmændene en samlet pris på næsten en halv milliard kroner svarende til en pris på 17,25 norske kroner per aktie.

Aktiesalget afslutter årtiers samarbejde mellem Danmark, Norge og Sverige om store ejerandele i det skandinaviske flyselskab, da kun den svenske og danske stat er tilbage. Forlydener melder at den svenske stat overvejer at følge deres norske kolleger og sælge ud, mens det forsat formodes at den danske stat vil beholde deres aktiepost.

Det er slut med det fællesnordiske luftfarts samarbejde mellem Danmark, Norge og Sverige. (SAS logoet fra en tid hvor samarbejdet var tydeligt markeret med de tre nationers flag).

For den danske stat er ejerskabet i SAS en vigtig faktor for at sikre en forsat udvikling af luftfarten i Danmark og væksten i Københavns Lufthavn. Senest er der åbnet en ny rute fra København til Hong Kong. En rute som blev flyttet fra Stockholm til København.

Seneste artikler

 

Fik du læst?