Afbrændingsforbud fastholdes og skærpes

Af frygt for især naturbrande har samtlige kommuner indført flere forbud mod åben ild. Den danske jord tørster efter vand, og det betyder stor risiko for naturbrande.

Foto fra Hovedstadens Beredskab

Siden tirsdag den 4. juli kl. 12 har samtlige af landets kommuner indført et afbrændingsforbud som omfatter al brug af åben ild. Det betyder for eksempel, at din ukrudtsbrænder må blive i skuret, og at du ikke må grille i parken med en engangsgrill. Eneste undtagelse er grill på ubrændbart underlag i private haver og på altan (ikke på offentlige arealer, parker mv.)

Nedenfor kan du se hvad forbuddet omfatter. (OPDATERET DEN 5. JULI VEDR. VIRKSOMHEDER DER UDFØRER “VARMT ARBEJDE”):

  • Forbuddet gælder hele Hovedstadens Beredskabs område, der omfatter følgende kommuner: Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Glostrup, Rødovre, København, Dragør og Frederiksberg.
  • Forbuddet gælder også for bål, der er placeret i søer, havne, mv., samt brug af fyrværkeri og pyrotekniske artikler, og vi opfordrer kraftigt til, at man ikke samler træ og haveaffald mv. sammen til bål, da det vil udgøre en brandrisiko.
  • Afbrændingsforbuddet omfatter al brug af åben ild og afbrænding, herunder brug af apparater, der fungerer ved forbrænding af fast, flydende eller gasformigt brændstof.
  • Forbuddet gælder også brug af engangsgrill og brug af indrettede bålpladser.
  • Eneste undtagelse fra forbuddet er brug af egnet grill på ubrændbart underlag i egen have eller på altan.
  • Virksomheder der udfører arbejde efter retningslinjerne for varmt arbejde og med udvisning af særlig agtpågivenhed ved arbejdets udførelse er ikke omfattet af forbuddet.

Hvor længe varer afbrændingsforbuddet?
Forbuddet er gældende indtil Hovedstadens Beredskab vurderer, at der ikke længere er en forhøjet brandrisiko i naturen. Hovedstadens Beredskab meddeler når afbrændingsforbuddet bliver ophævet. Det vil typisk være, når der er faldet en tilstrækkelig mængde nedbør.

SPØRGSMÅL OG SVAR

Må jeg grille?
Ja. Det er tilladt at grille i sin egen have, hvis grillen står på fast ubrændbart underlag. Du må også grille på din altan, hvis det er tilladt ud fra ejendommens ordensregler.

Grillning på offentlige arealer, parker mv. er ikke tilladt.

Må jeg tænde bål?
Nej. Bålafbrænding er forbudt i hele Hovedstadens Beredskabs område.

Må jeg bruge ukrudtsbrænder?
Nej. Brug af gasdrevne ukrudtsbrændere er ikke tilladt.

Hvem skal jeg kontakte hvis jeg ser bål eller grillning?
Du kan selv opfordre til at forbuddet overholdes. Ellers er det politiet der håndhæver forbuddet. Politiet kan kontaktes ved at ringe 1-1-4.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål til forbuddet?
Du er velkommen til at kontakte Hovedstadens Beredskab mellem kl. 08 og 18 på telefon 26 88 29 95.

Kilde: Hovedstadens Beredskab

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »