Sommer weekend i Dragør

Dragør er sprængfyldt med gode oplevelser for hele familien. Sommerferien er for alvor sat ind og det giver masser af gode grunde til at opleve Dragør eller nogle af de mange spændende aktiviteter i byen.

Se her hvad weekenden byder på:

40.000 vilde heste – Copenhagen Car & Powerboat Show

Har du benzin i blodet og er du til 40.000 hestekræfter så skal tage en tur forbi Dragør Fort lørdag den 7. juli hvor nogle yderst muskuløse både og biler kommer på besøg. Det sker i forbindelse med Copenhagen Poker Run, som er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor nogle af Europas hurtigste powerboats og powerboat-interesserede fra hele Norden samles. Læs mere her

Sejlads med Elisabeth K571

Nu har du en helt unik mulighed for at komme ud på en sejlads med den sidste kutter fra, da de danske jøder flygtede i 1943. Museumskutteren Elisabeth K571 sejlede i efteråret 1943 ca. 70 jødiske flygtninge i sikkerhed i det neutrale Sverige.

Museumskutteren Elisabeth K571 sejler med passagerer to gange dagligt kl. 12 og 13.15 tirsdag-søndag i ugerne 26-32

Billetter til turen kl. 12 kan købes ved kutteren fra kl. 11.30-12.00. Der kan betales kontant eller med mobile pay. Billetter til turen kl. 13.15 kan ligeledes købes fra kl. 11.30-12.00 på kutteren. Fra kl. 12 og frem til kutteren sejler kl. 13.15 skal billetterne købes på Danmarks Lodsmuseum. Her kan der betales med kontanter, mobile pay eller dankort.

Turen koster 100 kr. pr. person.

Der er plads til 10 passagerer på hver tur. Der tages forbehold for aflysning i tilfælde af dårligt vejr.

Turen går ud i Øresund og er af 1 times varighed. Kutteren kan rumme ti passagerer.

Kutteren lægger til kaj i Dragør Havn ved lodstårnet.

Sommerlevendegørelse på Amagermuseet

I juli måned bliver gårdene fyldt med liv, når museets frivillige trækker i 1900-tals-tøjet og formidler fortiden til børn og deres familier.

Allerede når de besøgende træder inden for porten kan duften af pandekager fra sommerkøkkenet anes. Men inden børnene kan nyde en pandekage, skal de også iklædes tøj, så de passer ind i tiden. De er nemlig taget på en tidsrejse, hvor der rejses lidt over 100 år tilbage i tiden. Pigerne får kjole og forklæde, mens der er kasket og vest til drengene. Når tøjet er på plads, får børnene udleveret en skudsmålsbog. Denne bog skal der passes godt på, for undervejs skal børnene udføre forskellige opgaver, lige som der var på en gård år 1900.

Der skal bl.a. vaskes, syes, graves grøntsager op, kartes uld, udføres takt og tone, vaskes op, runkes sennep, fejes mm. Dyrene vil sikkert også gerne have et kærligt klap. Når der er løst opgaver, kvitterer madmor i sommerkøkkenet med en pandekage. Husk selv at vaske tallerkenen op! Hver gang en opgave er udført stemples der i skudsmålsbogen, og måske du får en udtagelse med på vejen.

Amagermuseet, 1.-29. juli kl 12-16. Lukket mandag.

Kom ud og ro med isbåden Mågen

Børn og voksne kan søndag den 8. juli kl. 14-16 ro en tur i isbåden Mågen. Lær at håndtere årene og ro i takt. Der er redningsveste til alle. Der er plads til fire personer af gangen. Mødested ved Lodsmuseet.

Deltagelse: 35 kr. per person

Prisen inkluderer adgang til Lodsmuseet.

Byvandring

Søndag kl. 14 – Klassisk Byvandring, billetsalg fra Turistkontoret fra kl 13.30.

Livemusik i Dragør

Fredag:

  • 16.00 Kastrup´s gårdhave – Jam session
  • 16.30 Havnepakhuset – Jazz for børn v/Tante Andante og Nor
  • 20.00 Havnepakhuset – Jazztrio Nor og Richard Andersson
  • 18.00 Cafe Espersen – livemusik v/ Christoffer Brandt

Havnegalleriet

Susan Lüth Hedegaard udstiller

Forkæl dig selv med shopping i Dragør

Dragør Byder på et væld af spændende butikker. Forkæl dig selv eller en du holder af med shopping i Dragør – hele weekenden.

Nyd naturen, kulturen, Strandengen og Øresund

Dragør er slaraffenland i naturlig forstand. Nyd den skønne gamle by, havnen og de smukke strandenge eller hop i vandet fra Dragør Søbad.

Mormorstranden og Dragør Søbad er det rene Copacabana Foto: DragørNyheder.dk

Spis ude – bonus: slip for opvasken

Dragør byder på mange gode restauranter og cafeer. Spring over hjemme og spis ude i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

Loppemarkeder:

Søndag 10-16 – Loppemarked på Dragør Fort

En tur i biffen i Dragør Bio

Fredag kl. 20 og søndag kl. 18.30

ULYDIGHED

Kærlighed adlyder ingen.

Kærlighed og tro er placeret i dramatisk modspil i den nye film fra instruktøren af Gloria og den fornylig Oscarvindende film En fantastisk kvinde – Sebastián Lelio.

Som single og med et rigt liv som fotograf i New York er Ronit (Rachel Weisz) det sorte får i sin jødisk ortodokse familie, der bor i London. Da hendes far, der er højtæret rabbiner i det lokale samfund dør, vender Ronit tilbage til London, for at deltage i begravelsen uanmeldt. Her overraskes hun af nyhederne om, at Dovid (Alessandro Nivola) hendes tidligere bedste ven og nære familiemedlem – skal arve embedet som rabbiner, og at han i mellemtiden også har giftet sig med Ronits tidligere veninde Esti (Rachel McAdams).

Mens Dovid forbereder sig på at overtage gerningen i synagogen, mødes Ronit og Esti igen. En gammel flamme mellem dem blusser op igen – en flamme der truer med at brændemærke hele familien og ryster fundamentet under deres eksistens.
Kilde: Sweet Chili Entertainment
Længde: 1:54
Instruktør: Sebastian Lelio
Skuespillere: Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola
Censur: Tilladt for børn over 15 år

Søndag kl. 14

Far til fire i solen

Familien er på ferie sydpå, men vel dernede finder de ud af, at de skal kæmpe mod en anden familie om titlen: “Årets Solfamilie.” Far nægter. Han synes konkurrence er fjollet og proklamerer: Vi er gode nok, som vi er.” Det varer dog kun lige, til han ser, hvem der er patriark i den anden familie: Bjørn, som mobbede far igennem hele deres skoletid. Det der var tænkt som en hyggelig dyst, bliver snart til en desperat kamp – for ære og oprejsning, og det er kun ved børnenes kærlige og opfindsomme indgriben, han bliver klogere og indser, at han og hans familie ikke behøver forstille sig. De er vitterligt gode nok – præcis som de er!
Kilde: Nordisk Film
Længde: 1:30
Instruktør: Martin Miehe-Renard
Skuespillere: Thomas Bo Larsen, Martin Brygmann, Coco Hjardemaal, Maria Erwolter, Jannie Faurschou, Laura Lavigne Bie-Olsen, Mingus Hellemann Hassing, Peder Thomas Pedersen
Censur: Tilladt for alle

Rigtig god weekend og god fornøjelse i Dragør!

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?