Bliver Dragør Danmarks Friluftskommune 2018?

Danmarks Friluftskommune er en årlig pris, som uddeles til en kommune, der gør en særlig indsats for at fremme friluftslivet. Dragør deltager i konkurrencen sammen med 5 andre kommuner og det er Friluftsrådets jury der i løbet af de kommende to måneder skal afgøre om Dragør kan løbe med titlen.

Friluftsliv i Dragør. Foto: Dragør Kommune

Dragør Kommune har én gang tidligere ansøgt om at blive Friluftskommune. Det var i 2012, hvor temaet var ’Faciliteter til Friluftsliv’. Den gang løb Svendborg med titlen. Dragør er i år udvalgt til konkurrencen sammen med 5 andre kommuner.

Friluftsliv for Børn og Unge

Temaet for Danmarks Friluftskommune 2018 er Friluftsliv for børn og unge. Temaet betyder, at kommunerne bliver bedømt ud fra den indsats, de har gjort og vil gøre for at skabe mere og bedre friluftsliv for børn og unge i kommunen.

Dragør byder på et mangfoldigt og aktivt friluftsliv. Foto: Dragør Ungdomsskole

Dragør Kommune inddrager de unge

Udviklingskonsulent Louise Krøyer forklarer, at en pointe i Dragørs ansøgning i høj grad går på, at kommunen inddrager børn og unge, både i friluftslivet og i udviklingen af nye aktiviteter i det fri.

Friluftsliv på Kongelundsfortet. Foto: Dragør Ungdomsskole

”Det gør vi, så de unge opnår fortrolighed med at være i den natur der omgiver dem og så de opnår medbestemmelse – via Ungdomsskolens indsatser, foreningslivet og brugerinddragelser, som dem vi har lavet i forhold til udviklingen af Kongelundsfortet. I Dragør Kommune er natur- og friluftslivet en helt given del af de allerfleste borgeres liv – ikke mindst børnenes. Omgivet af hav og skov, marker og strandenge, natur- og kulturarv vokser kommunens børn og unge op. Men naturen skal ikke være noget selvfølgeligt, ikke blot en pæn udsigt – den skal indtages, bruges og være en integreret del af børn og unges virkelighed”, fortæller Louise Krøyer.

Vil gerne bidrage med ny viden

Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune ser det som en betydningsfuld opgave, at understøtte de udfoldelsesmuligheder kommunens børn og unge har i deres omgivende landskab.

Foto: Dragør Ungdomsskole

”I Dragør Kommune er vi nysgerrige, videbegærlige og virkelystne ift. at tage begreberne om friluftsliv og outdoor-aktiviteter nye steder hen – og vi vil i særdeleshed gerne bidrage til ny viden om, hvordan vi skaber de bedste muligheder for vores børn og unge, så de får mulighed for at udvikle og udfolde sig i Danmarks frie natur”, siger Louise Krøyer.

Hvem er juryen, der vælger

Ansøgningen til Danmarks Friluftskommune 2018 bliver nu behandlet af juryen, som består af repræsentanter fra Friluftsrådets bestyrelse og Regionskontaktudvalg, Københavns Universitet, Danmarks Idrætsforbund, Naturvejlederforeningen og Kommunale Park- og Naturforvaltere.

Der kan forventes svar på ansøgningen i slutningen af august eller starten af september.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?