Sommertogt med Fulton

Hvert år i uge 27 tager en flok unge fra Dragør Ungdomsskole på sommertogt med det gode skib “FULTON” af Marstal. Det var ingen undtagelse i år da 27 unge fra Dragør mønstrede skonnerten på Ofelia Beach.

Foto: Dragør Ungdomsskole

De unge er ganske almindelige unge der har lyst til, og mod på, at få en unik maritim oplevelse. Skibets faste besætning består dels af brave, veluddannede søfolk og dels af nogle unge fra Esbjerg der trænger til luftforandring, typisk unge der intet netværk har, og som er i vildrede med i hvilken retning deres voksenliv skal gå.

Foto: Dragør Ungdomsskole

Sammen sejles der ud på eventyr på de danske farvande. Det er niende år Dragør Ungdomsskole sejler, og hvert år er der gengangere, som elsker den gode stemning og de store oplevelser der fås ombord. Alle rystes godt sammen og kammeratskabet er ikke til at tage fejl af. I år har vejret i den grad artet sig, og der er blevet sejlet i fuld sol alle dage.

Foto: Dragør Ungdomsskole

Togtet startede på Ofelia Beach i København og sluttede i Nyborg hvorfra de unge tog trætte og glade hjem, med nye venskaber og kontakter i bagagen.

Med sig på togtet i år havde de unge ingen ringere end deres egen “Kaptajn Sortskæg” i egenskab af Pernille Stockfleth. Mon ikke der er blevet fortalt en sørøverhistorie eller to. Foto: Dragør Ungdomsskole

Hvis du er mellem 13 og 18 år, så sæt kryds i kalenderen i uge 27 2019, hvor nye fantastiske oplevelser venter!

Du kan se mere i videoen nedenfor som Dragør Ungdomsskole har lavet:

OM SKONNERTEN FULTON

Fulton blev bygget i 1915 i Marstal af skibsbygmester C. L. Johansen til kaptajn Marius Eriksen. Skonnerten blev sat i fart på Nordatlanten, hvor den blandt andet sejlede med klipfisk fra Newfoundland til Spanien.

I 1923 blev Fulton solgt og var under svensk flag indtil 1959, hvor skibet blev dansk og sejlede paketfart (rutefart) til 1969. På dette tidspunkt var Fultons sejlføring reduceret til kun en mast med et par støttesejl.

I 1970 overtog Nationalmuseet Fulton. Man havde et ønske om at bevare netop en jagtbygget tremastet slettop skonnert, og der blev påbegyndt en genoprigning til oprindeligt udseende.

FULTON I DAG

Fulton sejler med unge. Derudover sejles der primært lejrskoletogter med folkeskoler, ungdomsskoler, privatskoler m.m. Af andre gæster kan også nævnes: handicappede, arkæologiske dykkere, Lions Youth Exchange program, spejdere og andre ungdomsforeninger.

Gæsterne er normalt med i 5 dage, hvor de straks ved påmønstringen inddeles i 3 hold, som på skift varetager alle de daglige gøremål på det gamle skib, herunder madlavning, sejlsætning og rortørn.

Fulton kan også tilbyde dagsejladser.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?