Vandforbruget er for højt!

For at alle kan få rent drikkevand følger Dragør Kommune de restriktioner for vandforbruget, HOFOR har indført. Du kan også spare på vandet ved at følge HOFORs vandspareråd.

Tør græsplæne

Dragør Kommune sparer på vandet

For at alle kan få rent drikkevand følger Dragør Kommune de restriktioner for vandforbruget, HOFOR har indført. Det betyder, at Dragør Kommune ophører med at bruge drikkevand fra HOFOR til vanding af offentlige græsplæner, herunder parker og boldbaner. Fra tirsdag den 17. juli gælder forbuddet kun i dagtimerne.

Historisk tørke og et merforbrug

Danmark er ramt af en historisk tørke, og alle vandværker arbejder på højtryk for at følge med i forbruget. Lige nu er der et merforbrug på omkring 15 procent i HOFORs forsyningsområde. Af hensyn til forsyningssikkerheden tager HOFOR derfor dette skridt til begrænsning af vandforbruget (med hjemmel i vandforsyningslovens § 52).

HOFOR håber, at de med denne begrænsning kan undgå at skulle indføre yderligere restriktioner i deres kunders vandforbrug.

Du kan også spare på vandet

For at sikre forsyningen af drikkevand, har HOFOR udarbejdet en stribe vandspareråd.

HOFORs vandspareråd til kunderne er aktuelt:

  • Lad være med at vande din græsplæne! Den kan sagtens klare sig uden
  • Brug en vandkande, når du vander dine blomsterbede og blomsterkrukker – vandslangen er en vandsluger, som bruger 12 liter vand pr. minut
  • Lad være med at vande om dagen, hvor det meste vand fordamper, før det når planterødderne
  • Fyld ikke store havebassiner – de største kan rumme ligeså meget vand, som en enkelt dansker bruger på et halvt år

Tak for hjælpen og fortsat god sommer.

Seneste artikler

 

Fik du læst?