Borgmesterkaffe i sommerhuset på Bornholm

Borgmester Eik Bidstrup inviterer ofte borgere til kaffebesøg på rådhuset. Eik var så venlig at byde på en kop kaffe i sit sommerhus, da han hørte, at Lene og jeg også var på Bornholm.

Af Dines Bogø

Bornholm
Som mange har konstateret, er Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup fra Bornholm. Nærmere bestemt fra området ved Rønne.

7. juli 2018. Kezia og Eik Bidstrup ved det nye sommerhus ved Rønne. (Foto: Dines Bogø).

Han er i gang med at bygge et nyt sommerhus lidt uden for Rønne. Da Lene og jeg kiggede forbi til aftalt tid, fik vi også hilst på Kezia, og deres yngste søn. Eiks forældre, bror og svigerinde kom også på besøg.

Så det var ikke nødvendig for os at fortælle om vores glæde ved at holde den årlige uges ferie på Bornholm. Det er klart. Hvem kan ikke li’ Bornholm?

Ud over hyggesnak om Bornholm blev der rig lejlighed til at tale om Dragør, som Eiks familie naturligvis hører meget om.

Dragør snak

Selv om Eik Bidstrup holder nogle feriedage, hvor han arbejder på familiens sommerhus, er der også tid til en snak om aktuelle emner.

Nærliggende at spørge om sidste valgkamp for lidt over et ½ år siden.

”Ja meget anderledes end forrige valgkamp i 2013, hvor jeg var meget ny siger Eik. Det gik ikke stille af og man bliver ofte lidt overrasket over, hvordan man kan blive skuffet over nogen man havde tillid til”.

”Min opgave som borgmester er at få samlet trådene og nå nogle resultater. Stort set er alle enige om, hvad vi skal nå frem til, men vejen til målet, er vi ikke altid enige om”.

”Jeg forestiller mig Dragør som en by der tiltrækker turister. Ikke alene for at opleve den gamle bydel på en time, men også gerne for at opleve Sydamagers natur bl.a. ved Kongelundsfortet. Når Staten forlader den tidligere Kongelundslejr på Kalvebodvej, kan der evt. også der laves noget spændende”.

”Bliver der mulighed for det, ser jeg gerne, at der kommer flere aktiviteter som et samarbejde mellem private og kommunen”. Eik Bidstrup nævner Copenhagen White Water Park http://cwwp.dk/. “Meget få kender projektet, men der har været talt om, at Dragør kunne være et oplagt sted at placere den type park”.

”Ved den sidste turistkonference, der foregik i Kina, var der rig lejlighed til at fortælle om Dragør og flere gode kontakter blev skabt blandt repræsentanter for de 120 byer der deltog”.

På Amalienborg, ved overrækkelse af Europa Nostra prisen var Kina repræsenteret i pressekorpset. Inden højtideligheden fik jeg en lang positiv snak om Dragør med den kinesiske repræsentant, hvortil Eik efterfølgende sagde:

”Jeg genkendte ham fra besøget i Kina, hvor der selvfølgelig blev talt meget om Dragør”.

Borgmesteren glæder sig over, at han fik en periode mere, så han kunne se, at ”Projekt Svømmehal” bliver til virkelighed.

”Ikke alene som borgmester glæder jeg mig, men også som borger i Dragør”.

”Jeg opfatter mig ikke som to mennesker. Den private Eik Bidstrup er også borgmesteren. Jeg er en person med flere funktioner, men jeg er den samme hele tiden og flere er blevet overrasket over det, når jeg skriver på sociale medier – man kan kan ikke være to forskellige personer, det er ikke troværdigt”. Eik Dahl Bidstrup

Hvad med havnen? Det kan ligne er kompromis?

”Der er partier, der ikke ønsker ændringer og andre, der gerne ser, at det sker meget mere. Jeg har forsøgt at samle synspunkterne, så vi får en løsning, som er i Dragørs ånd. Jeg ønsker ikke at stoppe alle ændringer, men foretrækker balancerede løsninger”.

Når du går rundt i Dragør, er det Eik Bidstrup eller borgmesteren borgerne møder?

”Jeg får stillet mange spørgsmål, men svarer efter min overbevisning. Ofte kan jeg henvise til aktuel forvaltning eller måske direkte til det udvalg, der tager sig af det, der spørges om”.

Skal vi have mere erhverv i Dragør?

”Ja, hvis der er muligt. Der kan være tale om at forhandle om byggeri i flystøjzone og her kan Københavns Lufthavns mening være afgørende. Men er det en virksomhed med relation til luftfart, skulle der være gode muligheder for positiv behandling”.

Er det i orden, at Dragør sender mere end 200 millioner kroner ud af kommunen via udligningsordning?

”Helt klar over, at der er en del borgmesterkolleger i Jylland, der mener, at det skal der ikke ændres på. Jeg fortsætter med at påvirke, hvor det er muligt”.

”I Dragør er der mange foreninger. Måske den kommune i Danmark, hvor der er flest foreninger pr. indbygger? Det skal vi fortsætte med at støtte og det viser tydeligt, at borgerne i Dragør er engagerede”. Eik Dahl Bidstrup

Vi er ca. 14.000 borgere i Dragør. Er det passende?

”Op til 20.000 indbyggere vil være et passende niveau”.

Hvorfor flyttede I egentlig til Dragør for otte år siden?

”Vi havde begge fået job i København efter en del år i Vestjylland. Vi ville gerne bo uden for København. Jeg kendte Dragør fra flere besøg, så da det blev muligt at finde et hus, var det sådan. I øvrigt minder Gl. Dragør om Rønne indre bydel”.

Jeg har set flere gange, at du har gensvaret på indlæg på Facebook.

”Ja, er indlæg urimelige eller direkte usandfærdigt, svarer jeg med fakta”.

Hvad lavede du før du blev borgmester?

”Jeg har været musiker, præst, assistent på et plejehjem, lærervikar, lagermedhjælper, leder på et skateboardcenter og efterfølgende leder i et legeland”.

”Det er en udfordring at være borgmester. Det kan være lidt op ad bakke engang imellem, specielt, hvor nogen opfinder historier eller direkte misinformere, men heldigvis opleves de fleste dage som positive”. EIK DAHL BIDSTRUP

På Facebook ser man ofte, at når man ikke kan klare sig med saglige argumenter bliver tonen skinger og stærkt personlig.

”Det har jeg oplevet på flere måder. Det er bestemt ikke rart, men har man valgt det job jeg har, må man være forberedt på lidt af hvert. Der er selvfølgelig en grænse for, hvad man skal finde sig i og den er enkelte gange overskredet”.

Hvad siger familien til, at du er borgmester også, når du har fri?

Kezia indskyder. ”Sådan er det og Eik har heldigvis evnen til at slappe af samtidig. Familien er højt prioriteret”.

”Når I kommer igen til næste år, er sommerhuset færdigt”, slutter borgmesteren.

Tak for kaffe og hyggesnak og alt godt også med sommerhuset. Vi ses snart til et af de mange arrangementer i Dragør var min afsluttende hilsen til borgmesteren.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »