Dragør på sidelinjen i sejlende turistrekord

Med ca. 40.000 krydstogtgæster i løbet af lørdag og søndag blev weekenden årets travleste i Københavns havn, hvor 9 krydstogtskibe lagde til i weekenden, skriver Wonderful Copenhagen i en frisk pressemeddelelse.

Foto: Wonderful Copenhagen

En stor del af weekendens krydstogtgæster enten begyndte eller afsluttede deres krydstogt i København, hvilket har givet ekstra tid til at opleve den danske hovedstad og resten af Sjælland – og ikke mindst Dragør hvor mange én-dags turister, fra netop krydstogtskibene, kommer på besøg til kaffe og kage på havnen og en tur rundt i den gamle by.

Siden starten af maj, har Dragør oplevet det stigende antal krydstogtturister som skal på én-dagsture. Foto: DragørNyheder.dk

Rekordår i den sejlende turisme

I år får København besøg af 875.000 krydstogtgæster, men samtidig med at antallet af gæster er steget, er sæsonen blevet længere og strækker sig i år over 215 dage, så det gennemsnitlige antal gæster pr. dag henover året er mindre end tidligere.

Hele Danmark sætter rekord i antal krydstogtgæster i år med i alt 1,1 mio. gæster rundt i de danske havne fra Skagen i nord til Rønne i øst. Og krydstogtbranchen i Danmark skaber i år en forventet omsætning på 1,5 mia. kr. og fuldtidsjob til ca. 2.100 borgere.

De danske krydstogtdestinationer er, ud over København, Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne, som alle er samlet i netværket CruiseCopenhagen, der er forankret i Wonderful Copenhagen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?