De sub-tropiske tilstande sender horder af badegæster på strandende i disse dage. Men der er god grund til at være påpasselig, da sommerens hedebølge og det varme badevand medfører øget vækst af havbakterier som ikke nødvendigvis bringer noget godt med sig.
Særligt påpasselig skal man være, hvis man bader med åbne sår eller på anden måde er immunsvækket. Nogle af disse havbakterier kan nemlig være sygdomsfremkaldende hos mennesker.
Specielt i de indre farvande med lavt saltindhold, har bakterierne gunstige forhold og for vandet omkring København og Køge bugt er prognosen de kommende dage at niveauet kan blive “meget højt”.
HVAD ER HAVBAKTERIER?
Øget risiko for badende med sår på kroppen
Som almindelig sund og rask badegæst er der ikke ingen grund til bekymring, men hvis man er immunsvækket eller har sår på kroppen, så skal man være påpasselig med at bade i havet, siger Kurt Fuursted, overlæge og sektionsleder for bakterier, parasitter og svampe ved Statens Serum Institut til TV2 Lorry.
Infektioner med havbakterier er sjældne, forklarer han. Smitte fra havbakterier vil det oftest vise sig som en infektion i et sår, man havde i forvejen, eller som en øre-infektion.
Men hos personer, der lider af en alvorlig sygdom, der svækker immunsystemet, kan infektionerne udvikle sig alvorligt. Der er dog ingen grund til Panik siger Kurt Fuursted til TV2 Lorry.