Rundt om Dragør Havn på en fredag

Dines Bogø var en tur rundt på Dragør havn fredag eftermiddag og fik en snak og lidt indtryk med på vejen. Følg med på turen rundt her.

af Dines Bogø

Efter et hyggelig aftalt møde med Morten Dreyer ved ”Pelles fedtede Hjørne”, kørte jeg ud til Dragør Færgehavn for at se den omtalte mast, hvor Morten har set udspring.

Danmarks Lodsmuseum

På vejen hilste jeg på Peter Lind Jans, Hans Krebs Ovesen og Niels Schott Christensen. De sad foran Danmarks Lodsmuseum.

Direkte adspurgt svarede de, at med lidt muskelkraft havde flyttet ”Bombebøssen / Den gl. Mine”, så den ikke mere spærrede for cykelstativerne, som jeg havde nævnt forleden dag.

16. juli 2018. ”Bombebøssen”, der for en del år siden blev flyttet fra Strandlinien til museet spærrer for flere cykelstativer. Foto: Dines Bogø
27. juli 2018. Frivillige fra Danmarks Lodsmuseumsforening: Peter Lind Jans, Hans Krebs Ovesen og Niels Schott Christensen drøfter detaljer, så der er klar til Lodsens dag lørdag den 28. juli 2018 kl. 11-17. Foto: Dines Bogø
27. juli 2018. Den gamle. Mine er nu mere synlig og den står ikke i vejen for noget. Foto: Dines Bogø

Udspring fra signalmast

Morten Dreyer havde på Facebook omtalt det tåbelige i udspring fra en mast på Færgevej.

Der har været kommentarer om, at man ikke kunne springe i vandet fra masten, da den står inde på land.

Der er langt til vandet fra denne mast på Færgevej ved toiletterne. Foto: Dines Bogø
Men helt ud for enden af Færgevej ved det gl. færgeleje, finder man den mast, som Morgen Dreyer skrev om. Foto: Dines Bogø

Sejlende turister

Yderst på Færgehavnen kan man til søndag morgen se ”Zuiderzee”. 14 turister er på kombineret krydstogt og cykelture fra april til september.

De medbringer selv cykler og de benyttede det gode vejr til sightseeing på Sydamager.

Peter van der Meer på skibet fortæller, at man startede fra Holland. Videre til Hamburg og Kiel. Turen går også til Helsingør, Helsingborg, Karlskrona og Malmø. På et tispunkt kommer man igen til Dragør.

14 gæster på ”Zuiderzee” er på kombineret krydstogt og cykeludflugter. Foto: Dines Bogø
 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?