Lejeboligmarkedet amok: Her skal du passe på

Studietiden rammer snart en masse unge og mange har allerede fået svar på, hvilken by der skal danne ramme om deres kommende studieliv. Det betyder pres på lejeboligmarkedet når den nådeløse kamp om studieboliger blusser op frem mod studiestart.

Foto: Politiet Presse

Men der er god grund til at passe på når du skal finde en lejebolig. Markedet svømmer nemlig over med falske annoncer og kriminelle der vil slå mønt på de boligsøgende studerende:

Sådan undgår du at blive snydt

Det vilde ridt for at få tag over hovedet, kan få nogle til at slække på den sunde fornuft, når de søger efter bolig på nettet. Og det kan blive rigtig dyrt, hvis man havner i kløerne på en svindler, lyder det fra politiet.

– Har du først overført penge til en kriminel, der udgiver sig for at være udlejer, er der meget stor risiko for, at alt er tabt, siger Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi til DR.dk

– Vedkommende opererer måske fra udlandet, hvor det kan være yderst vanskeligt at få sagen efterforsket, vedkommende anholdt og pengene igen.

Derfor kommer politiet med en række gode råd, så folk undgår at falde i de fælder, der er på lejeboligmarkedet.

– Brug din sunde fornuft og mavefornemmelse. Hav is i maven og lad dig ikke presse. Hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, så er det det sikkert også, lyder det fra politiet.

RÅDENE FRA POLITIET:

  • Stavefejl eller dårligt sprog i annoncen kan være tegn på snyd. Ring til personen eller firmaet bag og tjek.
  • Urealistisk billig pris. Det kan være tegn på snyd.
  • Hvis du søger bolig et sted, hvor det er gratis at indrykke annoncer, kan det trække useriøse udlejere til.
  • Tjek op på udlejeren – for eksempel i Krak. Sender personen sms’er fra et website, kan det være tegn på snyd. Du kan også tjekke, hvem der ejer boligen.
  • Mød din udlejer ansigt til ansigt og overfør aldrig penge, før du har en underskrevet lejekontrakt.
  • Betal aldrig, før du har set boligen – og betal ikke depositum i kontanter.
  • Vær på vagt, hvis udlejer vil have et depositum ind på en udenlandsk konto.
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »