Skærpet økonomisk fokus i 2018

Kommunens budgetopfølgning for første halvår viser en forventet overskridelse af budgettet i 2018 med godt 15 mio. kr., og en overskridelse af budgettet på regeringens serviceramme på godt 16 mio. kr

Som kommunalbestyrelsen tidligere er orienteret om, så skyldes den forventede overskridelse altovervejende, at der er kommet både flere og dyrere sager på det specialiserede socialområde for børn og voksne, der naturligvis skal have de tilbud, som de har lovkrav på. Stigningen er desværre en landsdækkende tendens, som udfordrer stort set alle kommuner i hovedstadsregionen – og altså nu også Dragør Kommune.

Uanset at der er konkrete årsager til den forventede budgetoverskridelse er der behov for et skærpet økonomisk fokus, fordi en budgetoverskridelse kan medføre en økonomisk sanktion/straf fra regeringen.

Budgetopfølgningen behandles politisk i løbet af august, hvor der skal tages stilling til en økonomisk opbremsning i kommunen for 2018.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?