Sildens Dag har fødselsdag

Det traditionsrige gilde ”Sildens Dag” i Dragør har rund fødselsdag i år. For 20 år siden, i 1998 opstod ideen, som en gruppe lokale Dragørborgere var blevet inspireret af fra tilsvarende arrangementer i Øresundsregionen.

Bestyrelsen i Foreningen Sildens Dag.
Fra venstre: Kaj Larsen, Torben Bering, Gert Gyngsø, Jan Nielsen, Søren Mogensen (formand), Steen Gyngsø, Niels Høj, Ulrik Ankerstjerne. (På billedet mangler Lena Svensson). Foto: DragørNyheder.dk

Sildens Dag er en årlig tilbagevendende turistattraktion i Øresundsregionens fiskehavne, hvor der bygges ”Sildebro” over sundet.

Sild er historisk set vores vigtigste næringsmiddel og har grundlagt mange fiskerisamfund i Øresundsregionen. Sildefiskeriet har sine aner helt tilbage til middelalderen og havde sin seneste storhedstid for knapt 600 år siden, hvor både saltede og røget sild var en meget vigtig handelsvare.

På lørdag den 25. august kl. 11 når Sildens Dag slår den store teltport op på havnen i Dragør fejrer foreningen jubilæet med en sand gaveregn af donationer. Foreningen vil i år uddele donationer for 60.000 kroner til forskellige velgørende formål og lokale initiativer i Dragør.

Program for Sildens Dag 2018.

I det store telt på havnen serverer ”Sildens Dag” en klassisk sildetallerken, som i år også vil indeholde den nykårede ”Dragør Sild”. For dem som ikke er blevet bekendt med alle sildens fortræffeligheder, vil der også være mulighed for at købe røget laks, fiskefrikadeller eller krabbesalat. Det hele kan nydes med kold fadøl, vin og måske en snaps eller to.

Sildens Dag åbnes sædvanligvis af en gæstetaler. I år er det havnefoged Lars Olsen, der byder velkommen kl. 11.30 i teltet. Gæstetaleren modtager som tak ”Sildens Dag” nålen.

I Dragør tiltrækker arrangementet mange besøgende, ikke kun lokalt, men fra hele Amager og endnu længere væk. Det er en traditionsrig festdag som mange nyder.

Sildens Dag støttes af mange frivillige og sponsorer som gør det hele muligt.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?