Kalveculotte med citrontimian og hvidløg

Har du prøvet at stege en kalveculotte? Det er et meget taknemmeligt stykke kød, forstået på den måde, at du næsten kan være 100% sikker på at få et perfekt resultat – mørt og saftigt.

Kalveculotte er lidt lysere i kødet end okseculotte, og smagen er knap så kraftig. Kødets struktur er finere og mere mørt.

Opskriften, som du får ved at trykke på billedet, er en sikker vinder hver gang. Kalveculotten er bl.a. krydret med frisk citrontimian og hvidløg – en perfekt kombination, der giver velsmagende krølfedt uden at stjæle fokus fra kødets fine smag.

Meget ofte er det førstevalget herhjemme, når vi skal have gæster til middag. Det er nemlig nem gæstemad. Her i sommer har vi flere gange grillet stegen og serveret en god gammeldags kartoffelsalat til. Det har været uhøjtideligt og afslappende, men meget velsmagende.

Min søns livret er kalveculotte med citrontimian og hvidløg, grønne bønner med forårsløg og bacon og hjemmelavet bearnaisesauce, så det får vi ofte i weekenden. Vi nyder alle at samles om et måltid, der er gjort lidt ekstra ud af.

www.dethandlermestommad.dk finder du udover opskriften på en velkrydret kalveculotte, opskrifterne på gammeldags kold kartoffelsalat, grønne bønner med bacon og forårsløg og hjemmelavet bearnaisesauce.

Du kan følge mig på Facebook, hvor jeg flere gange om ugen, giver inspiration til sund og velsmagende mad, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer.

Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?