Dragør Ungdomsskole er klar til en ny sæson

Tilmeldingen er åben, programmet er sendt ud og Dragør Ungdomsskole er klar til en ny sæson. Vi har spurgt ungdomsskoleleder Christoffer Søe, hvad der rører sig i ungdomsskolen, hvad der er nyt på programmet, og hvor man skal være hurtigst ude med tilmeldingerne.

Ungdomsskoleleder Christoffer Søe

Kreativt 3D-print og online teamspirit

På Store Magleby Skole kan du som noget helt nyt prøve kræfter med 3D inventions. Kreer og skab, få dine tanker og ideer til at blive til fysiske genstande ved at tegne dem på computer og printe dem ud i 3D, skære dem med laser cutter, lave dem store på en folieskærer eller noget helt tredje. Her får du virkelig mulighed for at rode med moderne teknologi og fremtidens løsninger.

E-sport er også nyt på ungdomsskolens program. Slut dig til League of Legends-holdet, og træn, deltag i turneringer og mærk holdånden på efterårets e-sportshold.

Skal du være med i Den Store Bagedyst eller Masterchef?

Dette efterår bliver der rig lejlighed til at gå i køkkenet, når ungdomsskolen åbner hele 7 madlavningshold, hvor der bogstaveligt talt er noget for enhver smag.

Traditionen tro skydes julen i gang med julebag i ovnen og Last Christmas i ørerne den første søndag advent. Samme weekend kan du lære at lave flødekarameller, toffifee, romkugler og alle mulige andre lækre sager, du kan tage med hjem til julemånedens søde tand.

Er du frisk på en udfordring, så meld dig til Masterchef eller Ungdomsskolens Store Bagedyst, hvor der skal dystes og kokkereres, som du kender det fra de populære tv-programmer. Du kan også finde hverdagsmad på programmet: Lær for eksempel at lave fastfood fra bunden, eller pimp din madpakke, så frokosten bliver lidt sjovere.

Et lille fif: Her skal du være hurtig på tasterne

Hunter er en af ungdomsskolens klassikere. Og historisk set et af programmets mest populære – og hurtigst udsolgte arrangementer. I det hele taget er byens unge vilde med friluftslivet, og derfor er friluftholdene nogle af dem, der hurtigst bliver fyldt op. Så er du til grillet rådyr og røverhistorier rundt om bålet, så skal du være fremme i skoene. Det er ikke uden grund, at turene er populære. Overlevelsesturen byder for eksempel på meget mere end praktiske overlevelsestricks; her kan man også bade i opvarmet, udendørs finsk hot tub.

De nye madhold går ligeledes som varmt brød, så her kan det også betale sig at være vaks ved tasterne. Teaterholdet bliver til gengæld udvidet i år med endnu flere undervisere og endnu flere forestillinger. Det betyder flere pladser og endnu højere ambitionsniveau, hvor der er plads til alle.

Hvis du skal sikre dig en plads på Christoffer Søes eget favorithold, skal du tilmelde dig Ungerådet. Her får du nemlig chancen for at få indflydelse. Dine ideer bliver hørt, og du får lov at være med til at føre dem ud i livet. Hvorfor er der ikke natbusser til Dragør? Hvor kan vi lave en skatepark? Hvordan holder vi en fest for alle byens unge? Det første skridt er en plads i ungerådet.

Rejs med Dragør Ungdomsskole

I uge 27 går Dragør Ungdomsskole som altid ombord på Skoleskibet Fulton, og her kan du næsten ikke undgå at få venner for livet. Du sover i hængekøje, er med på nattevagter og brandvagter, laver mad og er med til besætningens daglige gøremål og vedligehold.

Som altid kan du også både melde dig til enten en endagsskitur til Sverige eller en hel uge til Østrig. Er du vild efter mere friluftsliv, går årets rejse til Grønland, hvor I skal skyde rensdyr, besøge de grønlandske unge, opleve deres kultur og blandt andet se, hvordan profferne laver grønlændervendinger.

Tilmeldingen er åben, og der er opstart 12. september.

Du kan se hele programmet her

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?