En bid af Dragør er et nyt initiativ som hylder lokale råvarer og dansk madkunst. Med afsæt i Dragørs lokale råvarer, dystede fire topmotiverede kokkeelever fra Hotel og Restaurantskolen, i en konkurrence hvor de fire skulle nyfortolke “Fish n’ Chips” og kreere en signaturret – altsammen med udgangspunkt i friske lokale råvarer fra Dragør.
En bid af Dragør er et initiativ startet af Dragør Erhverv i samarbejde med Dragør Kommune og Hotel og Restaurantskolen i København. Søndag kl. 10 gik startskuddet på noget som ligner en bid af fremtidens lokale madkultur.
Kokkeknivene var skarpslebne og ligeså de fire kokkeelever. De lokale råvarer var friskhøstede fra Seerupgaard og fisken friskfanget af “Sytte”. Dommerpanelet bestod af tre lokale gourmeteksperter, Jørn Steen Larsen, Kim Gravenhorst, Sven Ole Rosenkilde og fra Hotel og Restaurantskolen Thomas Stig Jørgensen.
Kokkeeleverne startede med at hente friskfanget fisk, efter eget valg, hos “Sytte” og derefter grøntsager, ligeså efter eget valg. Herefter gik de i gang med at tilberede henholdsvis en “Fish ‘n Chips” ret og en særlig signaturret efter eget valg. Hver ret blev herefter præsenteret for dommerpanelet som nænsomt lod smagsløgene arbejde sig igennem en eksplosion af smags og visuelle indtryk – altsammen tryllet frem af friske lokale råvarer tilsat dansk kokkekunst.
Dommerne voterede længe og opløbet var tæt mellem de fire kokkeelever. Dommerne var begejstrede og skamroste alle retter, som blev serveret a´la Michelin, men med kun én førsteplads var der ingen nåde og årets vinder blev feltets eneste pige, Sif Gabriella Nyberg som er kokkeelev på 2. år og i praktik på den kendte Restaurant Lumskebugten. Med førstepladsen fulgte en flot kurv, en kokkekniv og et gavekort på 4.000 kroner doneret af Foreningen Sildens dag. Der var kurve og knive til alle fire, samt gavekort på 2.000 kroner til 2. pladsen og 1.000 kroner til 3. pladsen.
Arrangementet blev overværet at mange besøgende som begejstret så til mens de unge kokkeelever forvandlede lokale råvarer til gastronomisk kunst.
En bid af Dragør hylder ikke bare lokale råvarer, det er en hyldest til vores madkultur og ikke mindst det faglige – kokkene. Det binder hele vores madkultur sammen.
En bid af Dragør ligner en bid af fremtidens lokale madkultur og samstemmende blev der sagt “på gensyn næste år” fra arrangørerne bag.