Rå æblekage med flødeskum

Rigtig mange steder bugner frugttræerne med de fineste æbler, så hvad er mere oplagt end at servere opskriften på æblekage i denne uges madtip?

Æblekage er en klassiker i det danske kagesortiment og ikke uden grund. Æblekage smager nemlig skønt og kan varieres i det uendelige – bagt æblekage, æbletærte og gammeldags æblekage i alverdens afskygninger. 

Her får du opskriften på rå æblekage med flødeskum, som er inspireret af den traditionelle gammeldags æblekage med æblegrød, rasp og makroner. Æblegrøden er udskiftet med revet (rå) æbler, og raspen og makronerne er udskiftet med sprød mandelcrunch. De rå æbler og den sprøde mandelcrunch serveres portionsanrettet i glas. På den måde kan man se de små fine lag. Den rå æblekage toppes med masser er kold flødeskum og hakket chokolade.

Kagen/desserten er dejlig frisk med de rå æbler, og den søde crunch supplerer de lidt syrlige æbler utroligt godt. Server f.eks. rå æblekage som dessert som den perfekte afslutning på en god middag her i sensommeren og hele efteråret. 

Rå æblekage – et sundere alternativ uden at gå på kompromis med den gode smag

Desserten indeholder ikke raffineret hvidt sukker, og den er glutenfri. Du kan derfor nyde æblekagen med god samvittighed  – den er meget tæt på at kunne kategoriseres som “sund”. 

Tryk på billedet og tjek opskriften ud på rå æblekage med flødeskum.

Rigtig god fornøjelse med opskriften på rå æblekage. På min Facebook-side giver jeg flere gange om ugen inspiration til retter, hvor udgangspunktet er sæsonens råvarer. Tryk “følg” og få sund inspiration i dit nyhedsfeed.

På min hjemmeside www.dethandlermestommad.dk er du velkommen til at gå på opdagelse i over 100 forskellige opskrifter.

Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?